Wanneer krijgt je dochter haar eerste regels?

Wanneer krijgt je dochter haar eerste regels?

Hoe weet je wanneer je dochter haar eerste regels mag verwachten?


Zou het niet fijn zijn als je precies wist wanneer je dochter voor het eerst haar regels zou krijgen? Zo zouden jullie beiden 100% voorbereid kunnen zijn. Helaas kan niemand er een exacte datum op plakken (tenzij ze een glazen bol hebben!). Wat we je wel kunnen vertellen zijn de tekenen waar je op kunt letten.

Die steeds terugkomende vraag

Hoewel de meeste meisjes hun regels voor het eerst krijgen tussen 11 en 13 jaar, kan het al beginnen vanaf je 8e of zelfs zo laat als je 16e. Dit betekent dat leeftijd alleen behoorlijk waardeloos is om te bepalen wanneer je dochter voor het eerst ongesteld gaat worden!

Tekenen om op te letten

Het goede nieuws is dat je dochters regels niet volledig uit de lucht komen vallen. Haar lichaam zal van te voren enkele aanwijzingen geven (weet haar wel te vertellen dat deze aanwijzingen in eender welke volgorde kunnen gebeuren).

  • Borsten – Ze zal borstjes krijgen (borsten kunnen drie tot vier jaar nodig hebben om zich volledig te ontwikkelen). Over het algemeen zal ze haar regels een jaar of twee nadat haar borsten beginnen te ontwikkelen krijgen.
  • Schaamhaar – Vlak nadat haar borsten beginnen te ontwikkelen, zal ze ook schaamhaar beginnen krijgen. Het zal eerst zacht en dun zijn en later dikker worden. Haar regels beginnen over het algemeen een jaar of twee nadat ze schaamhaar begint te krijgen.
  • Afscheiding – Ze zal een vaginale afscheiding beginnen krijgen die wit of gelig is. Misschien wil ze wel Always inlegkruisjes beginnen gebruiken om haar ondergoed te beschermen. Haar regels beginnen binnen enkele maanden na het begin van de afscheiding.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Vooruit lopen

Rekening houdend met het feit dat meisjes zelfs al op de jonge leeftijd van 8 jaar hun regels kunnen krijgen, is het logisch om ‘het gesprek’ liever vroeger dan later aan te gaan. We hebben heel veel advies over hoe je met je dochter kunt praten over de puberteit en de vragen die ze wellicht heeft.

Je kan je dochter ook voorbereid helpen voelen door bescherming als Always in te slaan.

Stel voor dat ze wat inlegkruisjes in haar tas bewaart voor het geval ze haar regels krijgt terwijl ze niet thuis is. Misschien wil ze zelfs een extra onderbroekje in haar boekentas of locker bewaren. Ze zal deze tips (en haar proactieve mama!) zeker waarderen wanneer ze haar regels krijgt.

Deel je gedachten

We horen graag hoe jij denkt jouw dochter voor te bereiden op haar eerste regels. Je kan een andere moeder helpen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador