Vier moederdag met 3 generaties


Gezin
17/05/2021
Leve grootmoeder, moeder én dochter! Hoe vier je moederdag met 3 generaties? Ontdek onze tips voor een onvergetelijke dag.

Mama’s hebben veel invloed. Haar stijl, haar kijk op het leven, haar werk, haar kookkunsten: vaak vormt het de basis van hoe je zelf in het leven staat. En zij werd op haar beurt weer beïnvloed door haar moeder. Ben je intussen zelf ook mama? Dan ben jij het voorbeeld voor je kinderen. Wat is er dus leuker dan Moederdag vieren met oma, mama én kids? Maak er samen een gezellige familiedag van. Haal herinneringen op aan vroeger, en vergeet geen foto te maken van vandaag. En vooral: geniet van elkaar. Zin in meer wenst jullie alvast een heel fijne Moederdag samen!

Lekker eten: brunch of een vieruurtje

Nodig je de familie uit voor een uitgebreide Moederdagbrunch? Met onze tover je in geen tijd smakelijke gerechten op tafel. Als jullie niet zo’n vroege vogels zijn, kan je er ook voor kiezen om pas in de namiddag samen te komen. Trakteer je je gasten dan bijvoorbeeld op deze feestelijke flensjes met frambozen. Of serveer hartig én zoet: tapas zoals frittata, bruschetta of toast als hartige hap. Wentelteefjes, cake of zelfgebakken chocoladekoekjes om het zoet te houden. En dat vuile tafelkleed? Daar weet Dash 3in1 PODS wel raad mee.

Tip > Moederdag is dé gelegenheid bij uitstek tijd om jullie legendarische familierecepten te bundelen in een iconisch familiekookboek.

Verhalen uit de oude doos

Veel kans dat jouw leven als mama er vandaag helemaal anders uitziet dan hoe het voor je grootmoeder was. Moederdag is een ideaal moment om met z’n allen door foto-albums te bladeren en over vroeger te vertellen. Daar komen boeiende verhalen uit voort die jullie nog lang zullen navertellen!

Samen een stamboom opstellen

De hele familie bij elkaar? Dat is ideaal om eindelijk aan die stamboom te beginnen. Babbelen met ouders en grootouders is een goede start. Net als snuffelen in oude dozen en albums. Trouwboekjes, rouwprentjes en geboortekaartjes bevatten een schat aan informatie om je familiegeschiedenis in kaart te brengen. Altijd leuk!

Geen Moederdag zonder bloemetjes

Een boeket bloemen, daar wordt iedereen blij van! Welke stijl is jullie favoriet? Met deze ideeën zetten jullie straks een prachtig, zelf samengesteld boeket op tafel. Gaan jullie met de jongste kinderen voor een kunstig boeket? Of trekken jullie liever op pad voor een gezellige wandeling om dan thuis te komen met zo’n mooi en nonchalant landelijk exemplaar?

Tussendoor heb je misschien nog wat tijd over om samen een kunstwerk te maken? Zo’n origineel silhouetschilderij met schaduwomtrekken bijvoorbeeld. Heel eenvoudig, maar met een fantastisch resultaat. Daar doe je alle mama’s ongetwijfeld plezier mee!

En jij, hoe vier jij Moederdag?