6 decoratietips voor de kamer van je kind


Gezin
18/05/2021
De kamer van je kind ziet eruit als een babykamer? Met onze tips vind je inspiratie om de kamer aan te passen aan zijn of haar leeftijd!

Decoratietip 1 voor de kamer van je kind: posters

Als er aan de muren van de kamer van je kind nog steeds posters met het alfabet of babydieren hangen, wordt het hoog tijd om ze te vervangen. Je kunt op veel plekken betaalbare posters of prenten kopen die beter passen bij de leeftijd van je kind. Een goed alternatief is dat je de tekeningen of schilderijtjes die je kind zelf heeft gemaakt aan de muren ophangt. Dat is een extra stimulans voor zijn of haar creativiteit!

Decoratietip 2 voor de kamer van je kind: mooie kussens

Met enkele mooie kussens op het bed breng je een elegante sfeer in de kamer. Nog beter: laat je kind de stof voor de kussenslopen uitkiezen. Zo kan het zelf een persoonlijke toets aanbrengen in zijn eigen leefruimte.

Decoratietip 3 voor de kamer van je kind: nieuwe spullen

Leg gerust alle boeken en het oude speelgoed, waarvoor je kind geen interesse meer heeft, in opbergdozen in de kamer. Zo laat je het zelf zijn speelgoed sorteren en opbergen. Zet een bureau in de kamer en hang een boekenrek aan de muur voor alle nieuwe boeken, zodat het er ook huiswerk kan maken. Voor zijn of haar tandhygiëne is het misschien tijd om over te schakelen op een elektrische tandenborstel! Geef je kind een Oral-B Stages Power Kids elektrische tandenborstel. Je kleintje zal het leuk vinden om te mogen tandenpoetsen met de Sneeuwkoningin, Mickey Mouse, prinsen en prinsessen of de personages van Star Wars!

Decoratietip 4 voor de kamer van je kind: een plant

Het is waar dat planten om het even welke kamer kunnen opfleuren en dat geldt ook voor de kamer van je kind. Zet de planten echter wel buiten bereik van kinderen om ongelukjes te vermijden.

Decoratietip 5 voor de kamer van je kind: recente foto’s

Als er babyfoto’s van je kind in de kamer hangen, hoef je ze niet van de muur te halen. Vergeet gewoon niet om er af en toe wat recentere foto’s aan toe te voegen.

Decoratietip 6 voor de kamer van je kind: laat het aan hem of haar over

Het zou kunnen dat je kind er moeite mee heeft de nieuwe decoratie te accepteren. Als je een nieuwe look voor de kinderkamer overweegt, laat het dan aan je kind over om te bepalen wat er wordt veranderd. Zo zou het zelf een tapijt of een hoeslaken kunnen uitkiezen, bijvoorbeeld. Als je de controle over zijn nieuwe omgeving overlaat aan je kind zal het zich makkelijker aanpassen. Net als volwassenen stellen ook kinderen prijs op een persoonlijke toets in hun kamer.

Nu je kind beschikt over een kamer die bij hem of haar past, hoef je er alleen nog voor te zorgen dat het er ook lekker kan slapen … Een gouden tip is dat je alle schermen uit de kamer verbant, zodat je kind kan genieten van een volmaakte nachtrust.

En jij, wat doe jij om de kamer van je kind op te fleuren?