6 alternatieven voor een avond zonder TV

6 alternatieven voor een avond zonder TV

Herinner je je nog hoeveel plezier je als kind beleefde als de beeldbuis een avondje uit bleef, als je ouders toen überhaupt een TV hadden? Een stapje terug naar de tijd toen we het nog zonder ‘Thuis’, ‘Desperate Housewives’ en ‘True Blood’ moesten doen.


Creatief aan de slag

Vingerverf, origami, klei, papier maché... Alles waarmee je creatief aan de slag kan, is welkom. Je kan, naargelang de tijd van het jaar, zelfs werken rond een bepaald thema: maak je eigen paasdecoratie en/of kerstversiering, ontwerp een reeks Valentijnskaarten of laat je kinderen de uitnodigingen ontwerpen voor hun eerstvolgende verjaardagfeest. Het is handig om gedurende het jaar een aantal dingen te verzamelen voor dergelijke gelegenheden: lege WC-rolletjes, eierdoosjes, yoghurtpotjes… komen heel erg van pas en zijn een mooi voorbeeld van recyclage.

Ontdek een nieuwe sport

Heel veel organisaties bieden gratis initiatielessen aan. Bevraag je bij je gemeente of ga eens langs bij de plaatselijke sportvereniging. Wist je dat de bewoners van Leuven zich, net zoals de studenten, een sportkaart kunnen aanschaffen, om gebruik te maken van de faciliteiten van het universitair sportcentrum? Voor slechts 90 euro kan je een heel jaar deelnemen aan een rits van activiteiten zoals aerobic, zwemmen, dansen, maar ook kajak, schermen en capoeira. Meer info op www.kuleuven.be/sport.

Tip voor dierenvrienden

Je kan in je appartement geen hond houden maar vind het wel leuk om met honden te spelen of er een stevige wandeling mee te maken? Bij het dierenasiel kan je als vrijwilliger gaan wandelen met een hond naar keuze, zoveel je maar wil en bovendien gratis! Bovendien is het een goed alternatief voor je dagelijkse uurtje lichaamsbeweging.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Schrijf je in voor een avondcursus

Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een cursus in volgen. Bovendien kan het interessant zijn om met je extra diploma een bijberoep te gaan uitoefenen en zodoende je spaarpotje te spekken. In Hasselt kan je terecht bij de Wellnessacademie voor opleidingen gerelateerd aan schoonheid, welzijn en gezondheid. Een cursus massagetechnieken samen met je partner doet ongetwijfeld wonderen voor jullie liefdesleven. Amateurchefs kunnen dan weer terecht bij CVO, Syntra, Piva, … voor eenmalige cursussen zoals warme keuken, visgerechten en patisserie of een complete opleiding tot chef-kok. De ideale manier om een nieuwe vriendenkring op te bouwen, mét dezelfde passie.

Spelletjesavond/stand-upavond met vrienden/buren/familie/…

Met de tijd die jullie nodig hebben om als gezin jullie acts klaar te stomen, zijn er snel enkele avonden gevuld. Of maak er een authentieke spelletjesavond van. Klassiekers zoals Pictionary en Cluedo lenen zich perfect voor het opdelen in meerdere teams. Misschien is het nog eens tijd voor een pokeravondje onder vrienden?

De magie van een goed boek

Maar al te weinig voorziet men wat ‘leestijd’ in de drukke agenda van alledag. Snuister nog eens door de gemeentelijke bibliotheek en laat je ‘heroveren’ door je oude helden. Laat je adviseren over de nieuwste must-reads door je vrienden, de bibliothecaresse of de verkoopster in de boekhandel.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie