Acht tips voor een proper bureau om huiswerk te maken

Acht tips voor een proper bureau om huiswerk te maken

Hoe netter de werkruimte, hoe minder afleidingen, hoe meer productiviteit. Wat dacht je ervan om dit principe toe te passen op het bureau dat je kinderen gebruiken om hun huiswerk te doen? Wanneer je het perfect bureau hebt gekozen (interlink naar artikel “kies een bureau”)  voor je kind en de juiste maat en instellingen van de stoel hebt gevonden, probeer enkele van deze opruimtips zodat ze hun werkruimte makkelijk georganiseerd kunnen houden. 
Een opgeruimd bureau oogt niet enkel beter, het helpt kinderen ook bij het huiswerk maken. Voordelen zijn onder andere verhoogde productiviteit, verhoogde aandacht en concentratie (vanwege minder visuele afleidingen), een betere fijne motoriek en betere houding – muziek in een moeders’ oren dus! 

Top tips:

  • Zorg voor wat opbergplaats voor papier en ander schrijfgerief.  (interlink naar how to pencilbox) Nette kartonnen dozen, koekblikken en plastiek bakken werken prima.
  • Zorg voor een basisuitrusting om werk te organiseren zoals een nietmachine, paperclips, kaften, plakbriefjes en een perforator. 
  • Hang een prikbord boven het bureau voor briefjes en notities. 
  • Zorg voor een vuilnisbak nabij. 
  • Zet een busje ontsmettende doekjes op het bureau zodat het bureau netjes kan proper gemaakt worden na een dagje werk. 
  • Zorg voor een boekenplank waar kaften en boeken bewaard kunnen worden. 
  • Beperk afleidingen tot een minimum: zaken zoals speeltjes, decoraties en fotokadertjes leiden allemaal af van huiswerk. 
  • Moedig je kind aan om regelmatig oude papieren weg te gooien door een bak voor recyclagepapier neer te zetten. 
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lidNog meer leuke tips:

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador