Complete gids om je reis voor te bereiden

Complete gids om je reis voor te bereiden

Het is niet altijd makkelijk om werk en vrije tijd te combineren en, als je al eens met z’n tweeën weg kunt, wil je je tas of koffer perfect pakken. Een romantisch weekend moet je goed voorbereiden, net als elke reis trouwens. Als je aan reizen denkt wil je ook weten hoe je snel en efficiënt je tas of koffer moet inpakken. Gelukkig bestaan er handige tips voor een goede voorbereiding van een reis met de auto of met het vliegtuig!


Een reis voorbereiden, hoe doe je dat?

Hoe je ook reist, er bestaan enkele handige tips voor een goede voorbereiding van je reis:

 • Ga eerst goed na of je alle vaccinaties hebt gehad die nodig zijn voor je reis. De huisdokter is degene die je hierover kan geruststellen. Ga ook na of je een geschikte reisverzekering hebt.
 • Kijk voor het vertrek overal in huis na of alle ramen en deuren goed gesloten zijn, en als je een inbraakalarm hebt, vergeet dat dan niet aan te zetten. Een reis voorbereiden houdt ook in dat je eventueel een timer instelt, zodat sommige lampen in huis op bepaalde uren aangaan. En het kan ook wijs zijn om een buur te vragen je brievenbus zo nu en dan te lichten.
 • Vergeet niet dat je een heleboel dingen op de plaats van bestemming kunt kopen, zoals luiers voor de baby. Je zult zin hebben om ze mee in de koffers te stoppen, maar het is veel handiger om na je aankomst een pak te kopen.

Een autoreis voorbereiden

Autoreizen zijn altijd een groot avontuur voor het gezin, maar hoe langer de voorbereiding van de reis van tevoren is gebeurd, des te minder zul je te maken krijgen met nare verrassingen! Hier enkele tips:

 • Zorg voor een degelijke nachtrust voor je de auto instapt. Je moet immers heel lang alert blijven.
 • Bij het uitstippelen van de route moet je een paar uren inlassen voor rust en wat stretchoefeningen, vooral als je van tevoren weet dat de rijomstandigheden zwaar zullen zijn. Te laat komen voor een groot evenement kan stresserend en vermoeiend zijn, dat heb je niet nodig als je aan het stuur van de auto zit!
 • Neem een noodset mee voor in de auto: startkabels, isoleerdekens, een spraybrandblusser, een veiligheidsjasje, een veiligheidsdriehoek en, niet te vergeten, een verbanddoos. Snacks, water en aspirine moeten ook binnen handbereik zijn.
 • Wees er absoluut zeker van dat de auto in goede staat verkeert voor de reis: remmen, batterij, bandenspanning, vloeistoffen, zekeringen en lampjes. Peil af en toe de olie.
Oral-B 3D white
Oral-B 3D White
(172)

Zichtbaar wittere tanden in twee weken*

Ontdek nu!

Een treinreis voorbereiden

De beste manier voor het voorbereiden van een treinreis vind je in deze tips:

 • Gebruik de tijd dat je in de trein zit om je verplaatsingen op de plaats van bestemming zo goed mogelijk te plannen en van tevoren te organiseren.
 • In functie van de reis zou het kunnen dat de opties in termen van voedsel aan boord van de trein beperkt zijn. Dat moet je van tevoren voorzien en indien nodig een snack klaarmaken en inpakken. En vergeet niet: je tanden poetsen doe je na elke maaltijd!
 • Voor een goedevoorbereiding van een reis is het ook belangrijk na te gaan welke limieten je worden opgelegd naargelang het vervoermiddel. Welke bagage is toegestaan? Is er gratis wifi aan boord?

Een vlucht voorbereiden

Vliegen is sneller maar vergt niet minder voorbereiding. De reistips voor een vlucht improviseer je niet. Met deze ideetjes kun je ook in een vliegtuig zen blijven:

 • Zorg ervoor dat je op tijd op de luchthaven aankomt. Om stress te vermijden bij het veiligheidscontroles is het geen luxe om 3 uur te voorzien voor internationale vluchten.
 • Als je vlucht ’s ochtends vroeg vertrekt en je budget het toestaat, waarom zou je dan niet een nachtje in een hotel vlakbij de luchthaven boeken voor de nacht voor de vlucht? Dat is een manier om voldoende slaap te krijgen en minder te stressen.
 • In de cabine is de lucht erg droog (vochtigheidsgraad van maar 10-20%). Daarom is het van het grootste belang voldoende te drinken. Als je last hebt van reisziekte kun je het beter op water en sapjes houden.

Dit waren maar een paar reistips, die je al een heel eind verder helpen bij de voorbereiding van je reis!

En jij, wat zou jij aanbevelen om een reis voor te bereiden?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador