Badtijd? Kinderspel

Badtijd? Kinderspel

Een baby in bad zetten is niet voor elke mama en papa een pretje. Sommige kinderen vinden dat badmoment vreselijk. Met deze slimme trucjes duiken ze met plezier het bad in.


Baby in bad zetten … Bij sommige koppels maken de ouders een beurtrol om deze vreselijk taak tot een goed einde te brengen. Bij anderen is het een van de leukste momenten van de dag. Hoe zorg je ervoor dat ook jouw baby in bad tot rust komt en zelfs geniet. Het is belangrijk om je baby vanaf de eerste maanden vertrouwd te maken met lichaamsverzorging, door van badtijd een moment van plezier en ontspanning te maken. Hoe vroeger je ermee begint, hoe sneller je baby het zelf kan.

Om de badkuip boeiend te maken, kun je het badwater bijvoorbeeld kleuren met een blauwe, rode of groene gel, aan jou de keuze. Kinderen zijn ook dol op schuim, dus vanaf anderhalf of twee jaar kun je hen zelf het badschuim laten toevoegen. Kies eerst een product dat geschikt is voor kinderen.

Zet lievelingsspeeltjes op de rand of in het water zodat je baby fijn kan spelen. Die speeltjes kunnen ook van pas komen als je baby bijvoorbeeld niet graag zijn haren laat uitspoelen. Dan kan je het water laten lopen door de gaatjes van een plastic speeltje in de vorm van een dier (de slurf van een olifant, de neus van een varken).

Laat ook eens zachte muziek op de achtergrond spelen: baden is een moment van ontspanning, niet van hysterie!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Als je kind 4-5 jaar is, kan hij zichzelf leren wassen. Er bestaan grappige tekeningen waar je een verhaaltje bij kunt verzinnen om dit aan te leren. Maak de volgorde van de lichaamsverzorging duidelijk (gezicht, armen/benen, buik/rug daarna de billen en de intieme delen).

Je kan je kind ook een klein washandje kopen, dan kan hij net doen "zoals de grote mensen".

Wil je meer tips over hoe kinderen zich op hun persoonlijke hygiëne van kleins af aan al kunnen voorbereiden, neem dan ook een kijkje op www.kandoo.be.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Lilulo

Lilulo

gemeld

Ik ga steeds samen met de kids in bad en speel dan met hen met speciale badboekjes, zo leren ze ook over de dieren die in zo'n boekje staan en omdat mama bij hen in bad zit, hebben ze minder schrik van het water

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina