Besteed dit jaar meer tijd met je gezin

Besteed dit jaar meer tijd met je gezin

Wij durven te wedden dat "ik zal de was serieuzer nemen" en "ik zal meer tijd nemen voor de was" geen onderdeel waren van je goede voornemens dit jaar. Ze zagen er waarschijnlijk meer uit als: "Ik wil meer tijd besteden met mijn familie en vrienden" en "Ik trek meer tijd uit om de dingen te doen die ik graag doe en die belangrijk voor mij zijn". Dus we gaan je helpen met een paar tips.


Jij hebt als vrouw, moeder, partner, vriendin elk jaar veel werk voor de boeg. Heb je ooit nagedacht over hoeveel tijd je elke dag besteedt aan het huishouden/het werk/het ouderschap/het leren/jezelf/de kinderen?
Wat zie je dan? Besteed je genoeg tijd aan de dingen die je graag doet? Begin het jaar door dingen te vereenvoudigen, om tijd over te houden voor de belangrijke dingen.

Hou altijd het einddoel in zicht: je moet je leven gemakkelijker maken, zodat je kunt genieten van een gelukkig gezin en een comfortabel gezinsleven. Comfortabel moet altijd een hoge prioriteit hebben.

Gebruik een map/huishoudboekje met dagelijkse/wekelijkse roosters, controlelijsten voor dagelijkse dingen, een gezinsagenda en takenlijstjes. Deze map of dit boekje moet op een centrale plaats in je huis liggen en toegankelijk zijn voor alle gezinsleden, zodat ze erin kunnen schrijven en datums kunnen veranderen.

Hou een wekelijkse bijeenkomst waarbij al je gezinsleden aanwezig zijn, waar je de taken en belangrijke datums bespreekt, zodat niets je tijdens de week kan verrassen en je beter en verder in de toekomst kunt plannen.

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen - als je gezin wil en kan helpen, laat ze dat dan doen!

We hopen echt dat we je geholpen hebben om de tijd te vinden voor... Ja, waarvoor eigenlijk? Wat zou je het liefste willen doen met je tijd?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Integreer leven en vrije tijd

Integreer leven en vrije tijd

Integreer leven en vrije tijd

Altijd maar de ideale verdeling tussen werk en vrije tijd aan het najagen? Zouden we niet gelukkiger zijn als we beide perfect in balans hadden? Waarschijnlijk niet! We klampen ons vast aan de fantasie van een perfecte harmonie tussen werk en vrije tijd omdat het moeilijk is om toe te geven dat we het niet allemaal aan kunnen. Zouden we dan beter het concept van de ideale werk-vrije tijd balans laten varen? In één woord: ja.

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
swifferduster

swifferduster

Geschreven door sarah3 een lid van Zin in meer,11 oktober 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

De december maand is de meest feestelijke, gezellige tijd van het jaar. Maar ook de drukste: kerstvakantieactiviteiten, bezoekjes aan vrienden en familie, diners voorbereiden en cadeautjes kopen. Je gezin kan door deze drukte in de aanloop naar Kerstmis soms wat ongeduldig en prikkelbaar zijn. En dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Zin in meer geeft je tips om kerststress tegen te gaan en er voor iedereen een feest van te maken.