Cupido & je beste vriend

Cupido & je beste vriend

Wat als je verliefd wordt op je beste vriend? Zin in meer-experte Manon kijkt samen met dochter Nina naar het tienerprogramma Friendzone en vraagt zich af hoe zo’n verliefdheid bij volwassenen kan uitdraaien. Je beste vriend vertel je alles... of toch niet?


Dochter Nina en ik kijken naar Friendzone, een MTV-programma waarin jarenlange vriendschappen op de proef worden gesteld als een van de twee van 'beste vriend' in 'liefje' wil veranderen. Het concept is eenvoudig: wat gebeurt er als jij je beste vriend of vriendin vraagt om je te helpen bij de voorbereiding op een blind date, en dan later onthult dat hij of zij eigenlijk de date is... De ander komt dan uit de friendzone en biecht de verliefdheid op.

Het koppeltje van vanavond is enorm schattig. Nina: "Zou zij ook verliefd zijn op hem?" Ik: "Volgens mij niet. Zij ziet hem gewoon als haar maatje." Nina: "Ze schrikt van zijn vraag, ze had die verliefdheid helemaal niet zien aankomen!" Na wat inzoomen op rode wangen, ogen vol ongeloof en een traan van schrik na de plotse liefdesbetuiging, loopt deze aflevering gelukkig goed af. Zij wil best met hem op date. Wel vraagt ze hem nog waarom hij haar in godsnaam nooit zijn gevoelens had opgebiecht. Ze zijn toch beste vrienden?! En ze zou ook wel zonder camera's en programma met hem op date zijn gegaan... Ze kussen voor de eerste keer en lopen hand in hand uit beeld. Romantisch! Toch heeft het programma niet altijd zo'n happy end. Soms heeft één van de twee helemaal geen behoefte aan een liefdesrelatie, waarmee ook vaak de vriendschap om zeep is. Dat verklaart meteen waarom degene die zijn liefde uitspreekt, zo nerveus is.

Zo'n verliefdheid tussen best friends is zeker niet iets dat alleen bij tieners gebeurt. Volwassen singles maken het ook mee en vinden dat niet altijd prettig, omdat ze hun maatje kunnen verliezen. Uit onderzoek van de universiteit van Wisconsin blijkt dat 47% van de vrouwen zo'n verliefdheid als een nadeel ziet. Voor de mannen geldt dat voor 22%. Nóg ingewikkelder wordt het als je verliefd wordt op je beste vriend terwijl hij een relatie heeft. 38% van de vrouwelijke en 25% van de mannelijke partners van beste vrienden zien dan groen van jaloezie.

Maar wat als het jou overkomt? Een paar tips:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Heeft je best buddy al een relatie, hou je dan op liefdesvlak afzijdig. Je kan hem er flink mee in de problemen brengen én je vriendschap onderuit halen.
  • Is hij single, bedenk dan eerst of je ook echt een relatie met je beste vriend wil. Als een liefdesrelatie uiteindelijk niet werkt, is de kans groot dat je elkaar nooit meer wil of kan zien. Of je loopt het risico dat je misschien niet meer alles met elkaar kan bespreken zoals vroeger. Doodzonde van je vriendschap
  • Weet je zeker dat je je kans wil wagen, flirt dan een beetje met hem. Vindt hij het niet leuk, probeer dan niet langer. Koester datgene wat je wél met elkaar hebt.
  • Flirt hij met je mee, loop dan niet te hard van stapel. Langzaam daten en elkaar opnieuw leren kennen - zonder jullie vriendschapsgevoel te verliezen - is de boodschap.

Manon

P.s.: ik ben zelf nooit verliefd geworden op mijn beste vriend. Ik deed het andersom: mijn liefje is nu mijn beste vriend...

Gezin & relatie experte
Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Deze situatie ken ik :)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild