Dagelijkse fitness basics voor het hele gezin.

Dagelijkse fitness basics voor het hele gezin.

Elke dag een beetje sporten is goed voor het hele gezin. Samen een uurtje buiten spelen en jullie zijn al snel het gezondste gezin in de buurt!


Hoe actief moeten we zijn om gezond te blijven? Hoeveel hoort een kind te sporten en wat kan ik doen om fit te worden?

Actief blijven
Kinderen zouden elke dag minstens 60 minuten lichamelijk bezig moeten zijn met activiteiten die hun hartslag verhogen. Een fietstochtje in de voormiddag, door het park rennen in de namiddag en bijvoorbeeld eens lekker dansen bij de radio in de keuken zijn makkelijk geregeld.

Bedenk je eigen teamsport. Samen spelen is de perfecte manier om iedereen actief te krijgen zonder dat ze er erg in hebben. Een geïmproviseerd spelletje softbal is makkelijker in gang te steken dan een voetbalwedstrijd als je maar met een paar mensen bent. 

Gebruik wat je in de garage hebt liggen om je eigen spel te bedenken; met een tennisracket en een strandbal maak je een hybridespelletje waar het slag team het andere team uit moet gooien voordat ze tussen de paaltjes door zijn gelopen. Of maak je eigen bowlingbaan met wat lege melkflessen en een kleine voetbal.  Zelfs de kleintjes kunnen hieraan meedoen! 

Volwassenen horen zeker 30 minuten per dag actief bezig te zijn zodat de hartslag verhoogt. Dit kan zwemmen, tuinieren of zelfs naar het werk stappen zijn, zolang je er maar een beetje moeite voor doet. Actief zijn verbetert je gezondheid aanzienlijk, maar als je het op kunt drijven tot 60 minuten per dag dan val je al snel zelfs af! 

Tip
Kiezen of delen?  Het hoeft geen afweging te zijn tussen buiten spelen en computeren. Stel grenzen aan het aantal uren dat de kinderen achter de TV of computer mogen zitten en zorg ervoor dat ze daarna een leuke activiteit op het programma hebben staan.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

peetje11

peetje11

gemeld

Hier proberen we zoveel mogelijk met de fiets naar school te gaan. We kletsen er wat op los en we hebben dan ook geen parkeerproblemen aan de school. Dus, het is gezond, gezellig, milieuvriendelijk en gemakkelijk!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen met de kinderen sporten is gemakkelijk én leuk; Zin in meer geeft je vijf top tips om samen actief te zijn.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

De 5 beste oefeningen voor strakke armen

De 5 beste oefeningen voor strakke armen

De 5 beste oefeningen voor strakke armen

Geef je armen de nodige aandacht en doe twee sets van 12 herhalingen van deze oefeningen. Je kan ook twee sets van 12 van één oefening doen en deze combineren met onze andere tips voor een platte buik, mooie benen en strakke billen.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow