Dagelijkse fitness basics voor het hele gezin.

Dagelijkse fitness basics voor het hele gezin.

Elke dag een beetje sporten is goed voor het hele gezin. Samen een uurtje buiten spelen en jullie zijn al snel het gezondste gezin in de buurt!


Hoe actief moeten we zijn om gezond te blijven? Hoeveel hoort een kind te sporten en wat kan ik doen om fit te worden?

Actief blijven
Kinderen zouden elke dag minstens 60 minuten lichamelijk bezig moeten zijn met activiteiten die hun hartslag verhogen. Een fietstochtje in de voormiddag, door het park rennen in de namiddag en bijvoorbeeld eens lekker dansen bij de radio in de keuken zijn makkelijk geregeld.

Bedenk je eigen teamsport. Samen spelen is de perfecte manier om iedereen actief te krijgen zonder dat ze er erg in hebben. Een geïmproviseerd spelletje softbal is makkelijker in gang te steken dan een voetbalwedstrijd als je maar met een paar mensen bent. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gebruik wat je in de garage hebt liggen om je eigen spel te bedenken; met een tennisracket en een strandbal maak je een hybridespelletje waar het slag team het andere team uit moet gooien voordat ze tussen de paaltjes door zijn gelopen. Of maak je eigen bowlingbaan met wat lege melkflessen en een kleine voetbal.  Zelfs de kleintjes kunnen hieraan meedoen! 

Volwassenen horen zeker 30 minuten per dag actief bezig te zijn zodat de hartslag verhoogt. Dit kan zwemmen, tuinieren of zelfs naar het werk stappen zijn, zolang je er maar een beetje moeite voor doet. Actief zijn verbetert je gezondheid aanzienlijk, maar als je het op kunt drijven tot 60 minuten per dag dan val je al snel zelfs af! 

Tip
Kiezen of delen?  Het hoeft geen afweging te zijn tussen buiten spelen en computeren. Stel grenzen aan het aantal uren dat de kinderen achter de TV of computer mogen zitten en zorg ervoor dat ze daarna een leuke activiteit op het programma hebben staan.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

peetje11

peetje11

gemeld

Hier proberen we zoveel mogelijk met de fiets naar school te gaan. We kletsen er wat op los en we hebben dan ook geen parkeerproblemen aan de school. Dus, het is gezond, gezellig, milieuvriendelijk en gemakkelijk!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer