De geheime tips om jouw kinderen graag te laten afwassen

De geheime tips om jouw kinderen graag te laten afwassen

Betrek je kinderen bij de afwas met deze leuke tips voor een snelle en propere vaat! Met slechts enkele tips maak je een echt spelletje van de keukentaken.


Een gedeeld probleem is een gehalveerd probleem. Helaas weten we maar al te goed dat deze boodschap niet altijd tot de kinderen doordringt wanneer we hulp nodig hebben bij het opruimen van de keuken! Met Dreft maken we een spelletje van de keukentaken.

Om het gezin te overtuigen dat de afwas echt niet saai hoeft te zijn, hebben we enkele ideetjes samengesteld om jouw kinderen in kuismodus te krijgen.

1. Afwassen met een muziekje
We weten allemaal dat muziek alles leuker maakt, dus ook de afwas. Opruimen kan behoorlijk saai zijn, zeker voor kinderen die al snel verveeld en afgeleid raken. Door een leuk muziekje op te zetten, wordt de afwas een verlenging van de gezinstijd. Wat met schrobben op de beat van de muziek of dansen aan het aanrecht?

2. Team-vaat
. Niets zo effectief als een beetje concurrentie binnen het gezin om iedereen nog harder te doen werken. We brengen dus wat concurrentie naar de keuken. Door ons gezin in teams op te delen kunnen we erg snel door de vaat heen vliegen door een beloning te geven aan het eerste team dat klaar is.

Natuurlijk gaat het niet alleen om snelheid: zelfs de lastigste vaat kan niet tegen Drefts vetafbrekende kracht op. Dus zelfs het team dat met de aangekoekte potten en pannen opgescheept zit kan gemakkelijk op de eerste plaats belanden.

Door de afwas op te delen, leren de kinderen dat dankzij samenwerking we sneller klaar geraken met onze klusjes - en zo heeft iedereen meer tijd voor plezier en spelletjes. Natuurlijk kan dit plezier en deze spelletjes ook voortkomen uit onderlinge concurrentie en het streven om het andere team te verslaan!

3. Geef punten voor de vaat
Niet alle vaat is hetzelfde. Laten we eerlijk zijn: sommige dingen zijn echt veel erger dan anderen.

We moedigen de kinderen aan om zelfs de rotste klusjes aan te pakken door aan alles punten toe te wijzen. Bijvoorbeeld 5 punten per bord, 1 punt per vork of mes en 10 punten voor die echt smerige ovenschotel die eerst moet weken.
Wie hem afwast krijgt de punten. Drefts superieure vetafbrekende kracht maakt alle vaat een fluitje van een cent, dus misschien beginnen de kinderen wel ruzie te maken over wie de ergste vaat mag doen!

Dreft Citroen Afwasmiddel
Dreft Citroen Afwasmiddel
(35)

Dreft Citroen Afwasmiddel: De ontvettende kracht van Dreft, met citroengeur!

Ontdek nu!

4. Snelwassen
Daarnet zeiden we nog dat het niet altijd op snelheid aankomt voor een propere vaat. Maar als we eerlijk zijn wel, tenminste als we de kleintjes geïnteresseerd willen houden.

Een afwassprint dan maar? Met de trucjes van team-vaat kunnen de kinderen aangemoedigd worden om samen te werken en de afwas zo snel mogelijk klaar te krijgen.

Omdat Dreft ook prima met koud water werkt, hoeven we ons geen zorgen te maken dat de kinderen zich verbranden in de race om de vaat. En met Drefts superieure afwaskracht hoeven we de vaat niet na te kijken om zeker te zijn dat het schoon is. Er is dus geen excuus voor een niet goed gedane vaat!

5. Beloningstabel
Alle kinderen zien wat ze gedaan hebben graag op de deur van de koelkast staan. Dus waarom niet hun afwaskunsten daar aan toe voegen?

Met een eenvoudige beloningstabel kunnen we het afwaswerk van de kinderen bijhouden. Natuurlijk betekenen extra beloningen een grote motivatie om door te zetten met de schoonmaak. Misschien krijgt degene met de meeste punten een extra sneetje cake of krijgt de snelste tijd een extra bolletje ijs?

Hoe we de kinderen ook betrekken bij de afwas, we blijven best altijd in de buurt en zorgen ervoor dat het water niet te heet is voor ze. Als de allerkleinsten echt graag willen helpen, kunnen we hen vragen om af te drogen in plaats van af te wassen.

Daarnaast zijn er nog veel dingen waar de kinderen bij kunnen helpen. Nu de lente met grote passen nadert, weten we dat er een grote lenteschoonmaak op komst is: de woonkamer, de badkamer en de keuken ontsnappen er niet aan!

Heb jij ook leuke tips om de kinderen in actie te laten schieten?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador