Dit kun je leren van Generatie Z

Dit kun je leren van Generatie Z

Generatie Z - oftewel: de jongeren van nu - is zo dom nog niet. Voor één keer draaien we de rollen om: deze 4 zaken kunnen zij jóú leren.


1. Maak gebruik van de technologie.

Generatie Z leeft online: ze mailt, Twittert, Facebookt en chat… Informatie nodig? Onze jongeren vinden het online. Generatie Z is mediasmart, ongeduldig en wil instant resultaat (trage verbindingen zijn een nachtmerrie voor hen). Bovendien pikken jongeren de nieuwste snufjes razendsnel op: een boek lezen op de iPad, een stad verkennen aan de hand van een stadsgids in de smartphone... Ze houden van Shazam, een smartphone-applicatie die de titel en de uitvoerder van een song op de radio voor je opzoekt. Ook Facebook Places, waarmee je je vrienden altijd weer terugvindt, is razend populair.

2. Streef niet naar speciaal, gewoon is meer dan goed genoeg.

Niets mis met de grootouderlijke waarden en normen: voor deze generatie is een gezin, een huis met een tuin, een leuke hobby en een job het summum. Het gewone leven dus, meer heb je niet nodig om gelukkig te zijn.

3. Werk om te leven, leef niet om te werken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Werken doe je omdat je het prettig vindt, om bij te leren en dingen te ontdekken. Je werk moet je voldoening geven. Geniet van je job, maar hou de balans werk-privé in evenwicht. Of sterker nog: geef voorrang aan je privéleven.

4. Knijp er eens tussenuit.

Generatie Z eist flexibele werktijden en voldoende vakantiedagen. Voor een sabbatical draaien jongeren hun hand niet om: willen ze tijdelijk minder werken, even herbronnen of een lange reis maken, dan gaan ze er ook voor. Lang leve loopbaanonderbreking dus.

Wie is die fameuze Generatie Z?

Het gaat hier om jongeren die na 1990 geboren zijn. Zij worden ook wel de iGeneration genoemd. De Z staat voor Zedonisten, ofwel conformistisch, rustig, realistisch en braaf.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

SamLam4

SamLam4

gemeld

Ik begrijp niet een ding over de z-generatie. Ik ben te oud voor deze dingen

  • melden
huismoeder

huismoeder

gemeld

I-generation lijkt me meer voor kiddies die na 2000 geboren zijn ;-)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie