Een leerrijke wandeling in het bos

Een leerrijke wandeling in het bos

Naar buiten: organiseer een bosdag Hou je van de natuur en ga je graag naar het bos? Maar zijn je kinderen allergisch aan de woorden “bos” en “wandelen”. Hoe zorg je ervoor dat ze wel graag mee naar buiten gaan en net zoveel van de natuur gaan houden als jij dat doet? Zin in meer laat je zien hoe je samen met hen een succesvolle bosdag organiseert!


Laat je kinderen meedenken
Als je je kinderen laat meehelpen met het organiseren zullen ze zich meer betrokken voelen. Geef ze enkele opties en laat ze kiezen welke activiteiten ze in het bos willen doen. Het stelt hen in staat om mee te denken over wat ze willen doen, in plaats van ze iets op te dringen. Nodig vriendjes en andere ouders uit voor jullie bosdag. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Voorpret
Inspireer je kinderen door samen met hen plannen te bestuderen en de bestemming te kiezen. Laat hen ook de snacks kiezen en hun eigen rugzak inpakken. Zorg ervoor dat ze niet te zwaar worden, want dan is het wandelplezier snel gedaan. Begeleid hen bij het kiezen van de juiste kleding en schoenen, en toon ze hoe ze bijvoorbeeld een kompas kunnen gebruiken. Dit maakt een wandeling extra interessant.

Energie
Zorg voor voldoende gezonde snacks die energie geven tijdens het wandelen: fruit, noten en broodjes. Vergeet tijdens het wandelen niet te stoppen voor een snack of om water te drinken. Veel water drinken is erg belangrijk, maar water is zwaar dus laat de kinderen kleine flesjes dragen. Zorg zelf voor een grotere fles om deze onderweg bij te kunnen vullen.

Houd ze bezig
Neem tijdens de wandeling veel pauzes om het landschap te bekijken. Zo krijgen de kinderen de kans om de natuur te waarderen, kijk hoe de bladeren van de bomen het licht filteren en merk op hoe het bos ruikt. Geef ze ook de tijd om het bos zelf te onderzoeken. Het vinden van interessante dingen motiveert kinderen om in het bos van alles te gaan ontdekken.

Een positieve ervaring
Kinderen kunnen snel uitgeput raken, dus zorg ervoor dat het tempo hen niet afmat of frustreert. Laat de kinderen het tempo bepalen. Het gaat om hun ervaring met de natuur, dus probeer altijd ondersteunend en positief te zijn. Als ze zich gaan vervelen of gaan zeuren, luister dan goed naar hen en probeer erachter te komen wat hen dwars zit. Kinderen willen gehoord worden. Zorg altijd voor mogelijkheden om de wandeling korter te maken. Wandelen de kinderen tegen hun zin, dan krijg je ze een volgende keer zeker en vast moeilijk mee naar buiten.

Andere activiteiten
Wandelen is natuurlijk niet de enige activiteit die je kunt doen tijdens een bosdag. Wat dacht je van vogels kijken, bomen ontdekken, kamperen, klauteren en nog veel meer. Welke activiteit je ook kiest, deel je eigen enthousiasme met je kinderen en laat ze mee beslissen. Binnenkort zullen ze staan springen voor toekomstige bosuitjes en stellen ze zelf outdoor-activiteiten voor.

bomen ontdekken

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Maak een feest van alledaagse overwinningen

Maak een feest van alledaagse overwinningen

Maak een feest van alledaagse overwinningen

Naast de traditionele feestdagen, zoals kerst of verjaardagen, is het leuk om kleine overwinningen en prestaties binnen je gezin te vieren. Dit zijn een aantal gelegenheden die je kunt vieren en ideeën om thuis een leuke tijd te hebben.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen met de kinderen sporten is gemakkelijk én leuk; Zin in meer geeft je vijf top tips om samen actief te zijn.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow