Een leerrijke wandeling in het bos

Een leerrijke wandeling in het bos

Naar buiten: organiseer een bosdag Hou je van de natuur en ga je graag naar het bos? Maar zijn je kinderen allergisch aan de woorden “bos” en “wandelen”. Hoe zorg je ervoor dat ze wel graag mee naar buiten gaan en net zoveel van de natuur gaan houden als jij dat doet? Zin in meer laat je zien hoe je samen met hen een succesvolle bosdag organiseert!


Laat je kinderen meedenken
Als je je kinderen laat meehelpen met het organiseren zullen ze zich meer betrokken voelen. Geef ze enkele opties en laat ze kiezen welke activiteiten ze in het bos willen doen. Het stelt hen in staat om mee te denken over wat ze willen doen, in plaats van ze iets op te dringen. Nodig vriendjes en andere ouders uit voor jullie bosdag. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Voorpret
Inspireer je kinderen door samen met hen plannen te bestuderen en de bestemming te kiezen. Laat hen ook de snacks kiezen en hun eigen rugzak inpakken. Zorg ervoor dat ze niet te zwaar worden, want dan is het wandelplezier snel gedaan. Begeleid hen bij het kiezen van de juiste kleding en schoenen, en toon ze hoe ze bijvoorbeeld een kompas kunnen gebruiken. Dit maakt een wandeling extra interessant.

Energie
Zorg voor voldoende gezonde snacks die energie geven tijdens het wandelen: fruit, noten en broodjes. Vergeet tijdens het wandelen niet te stoppen voor een snack of om water te drinken. Veel water drinken is erg belangrijk, maar water is zwaar dus laat de kinderen kleine flesjes dragen. Zorg zelf voor een grotere fles om deze onderweg bij te kunnen vullen.

Houd ze bezig
Neem tijdens de wandeling veel pauzes om het landschap te bekijken. Zo krijgen de kinderen de kans om de natuur te waarderen, kijk hoe de bladeren van de bomen het licht filteren en merk op hoe het bos ruikt. Geef ze ook de tijd om het bos zelf te onderzoeken. Het vinden van interessante dingen motiveert kinderen om in het bos van alles te gaan ontdekken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een positieve ervaring
Kinderen kunnen snel uitgeput raken, dus zorg ervoor dat het tempo hen niet afmat of frustreert. Laat de kinderen het tempo bepalen. Het gaat om hun ervaring met de natuur, dus probeer altijd ondersteunend en positief te zijn. Als ze zich gaan vervelen of gaan zeuren, luister dan goed naar hen en probeer erachter te komen wat hen dwars zit. Kinderen willen gehoord worden. Zorg altijd voor mogelijkheden om de wandeling korter te maken. Wandelen de kinderen tegen hun zin, dan krijg je ze een volgende keer zeker en vast moeilijk mee naar buiten.

Andere activiteiten
Wandelen is natuurlijk niet de enige activiteit die je kunt doen tijdens een bosdag. Wat dacht je van vogels kijken, bomen ontdekken, kamperen, klauteren en nog veel meer. Welke activiteit je ook kiest, deel je eigen enthousiasme met je kinderen en laat ze mee beslissen. Binnenkort zullen ze staan springen voor toekomstige bosuitjes en stellen ze zelf outdoor-activiteiten voor.

bomen ontdekken

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild