Gelukkig co-ouderschap: vijf vuistregels om te onthouden

Gelukkig co-ouderschap: vijf vuistregels om te onthouden

Co-ouderschap kàn. En zelfs zo dat iedereen er gelukkig bij is. Het vraagt alleen en vooral in het begin net dat iétsje meer inspanning. Alvast vijf vuistregels om goed te beginnen met co-ouderschap!


Co-ouderschap Tip 1: Beslis in het belang van de kinderen

Wanneer je bij co-ouderschap beslissingen gaat nemen over de regeling en verdeling, dien je alle gevoelens die je voor je ex hebt even opzij te zetten en enkel te denken aan het belang van de kinderen. Of die nu praktisch of financieel van aard zijn, zij komen op de eerste plaats. Ze gaan dus sporten in de club waar zij het liefste gaan, niet in de club waar jij geen vrienden van je ex tegenkomt.

Co-ouderschap Tip 2: Geef je kinderen ruimte

Kinderen hebben recht op een mama én een papa en op hun liefde voor beide, ook bij co-ouderschap. Uit je boosheid, frustratie, verdriet om je ex en zijn gedrag niet waar de kinderen bij zijn. Wanneer de kinderen het zelf moeilijk hebben, geef dan ruimte aan hun angst, boosheid of verdriet en maak hen duidelijk dat jullie er allebei voor hen zijn.

Co-ouderschap Tip 3: Wees praktisch

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Co-ouderschap betekent twee huizen en dus net iets meer plannen en praktisch denken. Sommige zaken hebben de kinderen vanaf nu dubbel, andere gaan steeds over en weer. Heel praktische dingen die ze bijna dagelijks nodig hebben, kun je het beste in beide huishoudens voorzien: pyjama’s, fietsen, schoolgerief, wat speelgoed... Spulletjes waar de kinderen emotioneel aan gehecht zijn, kun je heen en weer laten gaan: lievelingsknuffels, dagboekjes, favoriete schoenen...

Co-ouderschap Tip 4: Plan je overleg

Communiceer niet via de kinderen over wat je wilt veranderen of wat er acuut aan de orde is. Plan regelmatig een overlegmoment tussen jullie beiden waarop je zaken als schoolresultaten, gezondheid, verschil in opvoedingsregels... kunt bespreken. Co-ouderschap werkt als ook de communicatie blijft werken. Uiteraard zijn de kinderen hier niet bij aanwezig.

Co-ouderschap Tip 5: Nieuwe partners zijn geen nieuwe co-ouders

Nieuwe partners, zeker wanneer je gaat samenwonen, hebben uiteraard ook iets te zeggen in de dagelijkse gang van zaken. Grote beslissingen in verband met de kinderen echter, blijven na co-ouderschap bij de twee ex-partners: welke school kiezen we, welke hobby mogen ze doen, kunnen ze mee op kamp met de jeugdbeweging...

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie