Hoe mama's de ideale wereld creëren

Hoe mama's de ideale wereld creëren

Moeders maken de wereld rondom ons perfect. Deze Moederdag vroegen we een schrijfster hoe haar mama haar wereld zo perfect maakte.


Mijn mama is niet perfect, maar ze maakte (en maakt nog steeds) mijn wereld de ideale wereld. Ze steunde mij onvoorwaardelijk. Als ik wilde stoppen met voetballen en liever jazzdansles wilde volgen, dan vond ze dat goed.

Toen ik mijn leven wilde wijden aan zwemmen was ze er bij iedere wedstrijd bij om me aan te moedigen, zelfs als ze elf uur moest reizen om er te geraken.

Als ik huilend thuiskwam van middelbare school omdat nog maar weer eens een jongen 'mijn hele leven verpest' had, was ze daar om me te vertellen dat het zijn verlies was en kon ze mij uitleggen waarom ik nu al een sterker persoon was dan dat hij ooit zou worden.

Mijn laatste schooljaar zal ik nooit vergeten. Ik kreeg een bloedklonter en mijn mama bleef dagen op rij bij mij in het ziekenhuis zitten, nooit ging ze weg (tenzij voor een kopje koffie, maar wie heeft daar nu niet af en toe nood aan?). Het was vanwege die bloedklonter dat ik nooit meer aan wedstrijden zwemmen zou kunnen deelnemen.

Op haar advies, in plaats van zwemmen, sloot ik mij dat jaar aan bij de toneelclub en kreeg ik de hoofdrol in de schoolmusical. Ik heb altijd al kunnen zingen, maar niemand hoort mijn stem zo graag als mijn mama.

De musical werd vijf keer opgevoerd dat weekend en ze kwam naar iedere voorstelling (meestal op haar eentje). Ze was na iedere voorstelling nog trotser op mij dan die ervoor.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ik zou nooit auditie hebben gedaan zonder haar steun. Ze geloofde meer in mij dan anderen, en ze gaf me het zelfvertrouwen om iets te doen waar ik jarenlang te bang voor was geweest: optreden voor een volle zaal.

Dat jaar gaf mij het zelfvertrouwen waarmee ik later een plekje in een acapellagroepje op de unief wist te veroveren, hier heb ik de meest geweldige herinneringen aan overgehouden.

Maar het belangrijkste van alles is dat mijn mama mij tot de zorgzame persoon heeft gemaakt die ik vandaag ben. Het is door haar onbaatzuchtigheid dat ik altijd geef en altijd het beste in mensen probeer te zien.

Mijn mama heeft me geleerd voor mezelf op te komen en zag talenten in mij die niemand anders had gezien. Ze herinnerde mij dat ik te slim en te aardig was om anderen mijn humeur en dromen te laten beïnvloeden. Ze wilde dat ik altijd mijn mening gaf wanneer het belangrijk was. Mijn mama heeft me op veel manieren mijn stem gegeven, net zoals andere moeders dat voor hun dochters doen.

Mama's creëren een perfecte wereld voor ons omdat zij ons ter wereld brengen en de steun geven die we nodig hebben om te groeien als mensen. We zijn sterker, dapperder en meer geïnspireerd dankzij hen.

We hebben allemaal iemand nodig die in ons gelooft en onze moeders zullen dat altijd doen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie