Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

De december maand is de meest feestelijke, gezellige tijd van het jaar. Maar ook de drukste: kerstvakantieactiviteiten, bezoekjes aan vrienden en familie, diners voorbereiden en cadeautjes kopen. Je gezin kan door deze drukte in de aanloop naar Kerstmis soms wat ongeduldig en prikkelbaar zijn. En dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Zin in meer geeft je tips om kerststress tegen te gaan en er voor iedereen een feest van te maken.


Plan niet teveel
De feestdagen kunnen voor je hele gezin een drukke tijd zijn. Vermoeidheid en een winterse verkoudheid aan het eind van het jaar maken het er niet beter op. Teveel, te zoet of vet eten en binnen op de zetel hangen evenmin. Onze opvoeddeskundige geeft advies om kerststress te voorkomen: “Plan niet teveel, want veel activiteiten zijn al snel belastend voor kinderen. De feestdagen zijn bedoeld om leuk en gezellig te zijn!”

Stel grenzen
Je kinderen mogen in de kerstvakantie vast wat langer opblijven en ze eten in deze periode waarschijnlijk wat meer dan normaal. Ze actief proberen te krijgen lijkt misschien de gemakkelijkste oplossing, maar zal waarschijnlijk chagrijnige kinderen als resultaat hebben. "Stel daarom grenzen," adviseert ze. "Kinderen vinden het fijn om te weten wat er van hen verwacht wordt. Dit helpt hen hun verwachtingen te beheren, hun zelfbeheersing en geduld te ontwikkelen. Ouders hebben de neiging snel losjes met de regels om te gaan, wat in eerste instantie spannend is voor een kind, maar uiteindelijk kan leiden tot stress.”

Weersta verleidingen
Tijdens de feestdagen breng je als ouder waarschijnlijk veel tijd winkelend door: voor de voorbereidingen van het kerstdiner en de zoektocht naar kerstcadeaus. Laat de kinderen op een goede manier zien hoe je met geld om gaat. Bescherm je kinderen tegen alle verleidingen. "Tenslotte gaat het niet om veel eten of dure cadeaus. Al kan dat in deze tijd van overvloed zo lijken." Ze adviseert zo ontspannen mogelijk om te gaan met alle opwinding en te benadrukken dat kerst vooral een tijd is van samenzijn.

Commercie
Pas ook op voor de vele reclame en tv-commercials die op je kinderen in deze periode af komen. Als je kinderen smeken om naar de speelgoedwinkel te gaan - waar ze overgestimuleerd en gefrustreerd raken – kies dan bewust voor een rustigere activiteit. Laat ze samen de boom versieren of meedenken over het samenstellen van een kerstdiner. Ze benadrukt nogmaals: "Kinderen moeten leren dat gezellig samenzijn belangrijker is dan materiële zaken."

De kerstgedachte
Het is verleidelijk om je kinderen hun zin te geven en ze tevreden te houden door cadeaus te geven. Verleg de focus van “nemen” naar “geven”. Al op een leeftijd van 4 jaar zijn ze oud genoeg om te begrijpen dat het helpen van anderen iets goeds is om te doen. Het is een goed moment om ze na te laten denken over het geven van geschenken aan kinderen die minder bedeeld zijn of het steunen van een goed doel. Leer hen om anderen te helpen en laat ze kennismaken met de ware kerstgedachte.

Moedig positieve en vrolijke aspecten van Kerstmis aan en minimaliseer de kerststress. Jouw rechtlijnige en kalme houding helpt de kinderen te laten genieten van een ontspannen kerstfeest. Weersta de commerciële druk en het zal een onvergetelijke en bijzondere kerst voor het hele gezin worden.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

/html> <