Hoera, een verjaardagsfeestje!

Hoera, een verjaardagsfeestje!

Mama, wanneer mag ik mijn verjaardagsfeestje geven? Elk jaar weer breek je je hoofd over een leuk feest voor je kind. Het begint bij de uitnodiging en eindigt bij het hebbedingetje na het verjaardagsfeestje. Zin in meer geeft je enkele tips om er van begin tot einde een uniek kinderfeestje van te maken.


Je verjaardagsfeestje voorbereiden

Binnenkort is het weer zo ver, je oogappel viert z’n verjaardag en staat te trappelen om een kinderfeestje. De pret begint al bij het uitnodigen. Wie mag er naar mijn verjaardagsfeestje komen? Organiseer dit kinderfeestje samen met je kind. Zo maken jullie van start tot finish een mini-evenementje.

  • Maak samen een lijstje van welke kinderen je op het verjaardagsfeestje wil uitnodigen (het aantal genodigden limiteren mag best).
  • Knutsel samen een leuke uitnodiging in elkaar:
    • schrijf alles op een ballon die je weer aflaat en in een omslag stopt
    • laat je kleintje een tekening maken en kopieer die een aantal keren op een kleiner formaat, eventueel op gekleurd papier. Schrijf er nu de juiste gegevens op, vouw op en steek in een omslag
    • voor de durvers: schrijf een kort scenario en zoek een leuke plek, film je zoon of dochter terwijl die de vriendjes uitnodigt voor het verjaardagsfeestje, brand het filmpje op een DVD en steek het in de brievenbussen

Jouw verjaardagsfeestje, een echt kinderfeestje

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Het leukste verjaardagsfeestje voor kinderen is eentje waar ze naar hartelust kunnen spelen. Je kunt het zo organiseren dat er veel speelgoed voorhanden is (verkleedkoffer, springkasteel, poppen en treintjes, ...). Of je kunt van tevoren een spel in elkaar steken waarbij de kinderen op zoektocht gaan en telkens een schat of beloning krijgen in ruil voor opdrachten.

Tip: vraag een paar tieners om je bij het kinderfeestje te assisteren, zo hoef jij niet in je eentje tegelijk het spel te begeleiden en drankjes rond te delen. Geen verjaardagsfeestje zonder taart en kaarsjes
Aan het einde van de dag horen er uiteraard taart en kaarsjes bij. Bestel eventueel van tevoren bij de bakker een heuse kindertaart, compleet met figuurtjes en kleurig glazuur erop. Als alternatief kun je zelf een snoeptaart maken met prikkertjes en snoepjes. Of nog leuker: tijdens het verjaardagsfeestje bak je samen met de kinderen kleine en grote cakejes die je kleurig kunt versieren. Je gebruikt hun eigen creaties wanneer het ‘kaarsjes blazen’ moment is aangebroken. Gegarandeerd dat ze deze taartjes nog lekkerder vinden!

Trakteer de kinderen op iets gezonds of creatiefs

Kinderen gaan meestal na een verjaardagsfeestje met een kleinigheid naar huis. Het is makkelijk om een zakje snoep mee te geven, maar niet alle ouders zijn daar blij mee. Kies eventueel voor iets hartigs zoals worstjes, blokjes kaas of noten. De traktatie om mee naar huis te nemen kan ook de schat zijn die de kinderen in de loop van het spel overdag gevonden hebben: een spelletje, een kleine verrekijker, kleurpotloden, een bellenblazer....kortom, alles waar ze achteraf nog meermaals plezier aan kunnen beleven! Maak er een leuk kinderfeestje van!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie