Hoera, een verjaardagsfeestje!

Hoera, een verjaardagsfeestje!

Mama, wanneer mag ik mijn verjaardagsfeestje geven? Elk jaar weer breek je je hoofd over een leuk feest voor je kind. Het begint bij de uitnodiging en eindigt bij het hebbedingetje na het verjaardagsfeestje. Zin in meer geeft je enkele tips om er van begin tot einde een uniek kinderfeestje van te maken.


Je verjaardagsfeestje voorbereiden

Binnenkort is het weer zo ver, je oogappel viert z’n verjaardag en staat te trappelen om een kinderfeestje. De pret begint al bij het uitnodigen. Wie mag er naar mijn verjaardagsfeestje komen? Organiseer dit kinderfeestje samen met je kind. Zo maken jullie van start tot finish een mini-evenementje.

  • Maak samen een lijstje van welke kinderen je op het verjaardagsfeestje wil uitnodigen (het aantal genodigden limiteren mag best).
  • Knutsel samen een leuke uitnodiging in elkaar:
    • schrijf alles op een ballon die je weer aflaat en in een omslag stopt
    • laat je kleintje een tekening maken en kopieer die een aantal keren op een kleiner formaat, eventueel op gekleurd papier. Schrijf er nu de juiste gegevens op, vouw op en steek in een omslag
    • voor de durvers: schrijf een kort scenario en zoek een leuke plek, film je zoon of dochter terwijl die de vriendjes uitnodigt voor het verjaardagsfeestje, brand het filmpje op een DVD en steek het in de brievenbussen

Jouw verjaardagsfeestje, een echt kinderfeestje

Het leukste verjaardagsfeestje voor kinderen is eentje waar ze naar hartelust kunnen spelen. Je kunt het zo organiseren dat er veel speelgoed voorhanden is (verkleedkoffer, springkasteel, poppen en treintjes, ...). Of je kunt van tevoren een spel in elkaar steken waarbij de kinderen op zoektocht gaan en telkens een schat of beloning krijgen in ruil voor opdrachten.

Tip: vraag een paar tieners om je bij het kinderfeestje te assisteren, zo hoef jij niet in je eentje tegelijk het spel te begeleiden en drankjes rond te delen. Geen verjaardagsfeestje zonder taart en kaarsjes
Aan het einde van de dag horen er uiteraard taart en kaarsjes bij. Bestel eventueel van tevoren bij de bakker een heuse kindertaart, compleet met figuurtjes en kleurig glazuur erop. Als alternatief kun je zelf een snoeptaart maken met prikkertjes en snoepjes. Of nog leuker: tijdens het verjaardagsfeestje bak je samen met de kinderen kleine en grote cakejes die je kleurig kunt versieren. Je gebruikt hun eigen creaties wanneer het ‘kaarsjes blazen’ moment is aangebroken. Gegarandeerd dat ze deze taartjes nog lekkerder vinden!

Trakteer de kinderen op iets gezonds of creatiefs

Kinderen gaan meestal na een verjaardagsfeestje met een kleinigheid naar huis. Het is makkelijk om een zakje snoep mee te geven, maar niet alle ouders zijn daar blij mee. Kies eventueel voor iets hartigs zoals worstjes, blokjes kaas of noten. De traktatie om mee naar huis te nemen kan ook de schat zijn die de kinderen in de loop van het spel overdag gevonden hebben: een spelletje, een kleine verrekijker, kleurpotloden, een bellenblazer....kortom, alles waar ze achteraf nog meermaals plezier aan kunnen beleven! Maak er een leuk kinderfeestje van!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Maak een feest van alledaagse overwinningen

Maak een feest van alledaagse overwinningen

Maak een feest van alledaagse overwinningen

Naast de traditionele feestdagen, zoals kerst of verjaardagen, is het leuk om kleine overwinningen en prestaties binnen je gezin te vieren. Dit zijn een aantal gelegenheden die je kunt vieren en ideeën om thuis een leuke tijd te hebben.

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
swifferduster

swifferduster

Geschreven door sarah3 een lid van Zin in meer,11 oktober 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

De december maand is de meest feestelijke, gezellige tijd van het jaar. Maar ook de drukste: kerstvakantieactiviteiten, bezoekjes aan vrienden en familie, diners voorbereiden en cadeautjes kopen. Je gezin kan door deze drukte in de aanloop naar Kerstmis soms wat ongeduldig en prikkelbaar zijn. En dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Zin in meer geeft je tips om kerststress tegen te gaan en er voor iedereen een feest van te maken.