Kinderen loslaten: stap voor stap

Kinderen loslaten: stap voor stap

Onze kinderen, liefst van al zouden we ze de rest van ons leven beschermen en behoeden voor alle mogelijk onheil. En toch moeten wij onze kinderen loslaten, vrij snel al. Hoe je dat doet? Stap voor stap!


Peutertjes loslaten

 • Vanaf 3 jaar laat je ze zelf hun jas losknopen, drinken halen, handjes afdrogen.
 • Misschien lukt het allemaal nog niet zo goed, maar je kind wil vanaf 2 jaar zélf dingen doen: iets wegzetten, zijn of haar snoetje wassen... Misschien niet zo perfect als jij zou willen, maar zo leer je al van in het begin je kinderen loslaten.
Kleutertjes loslaten

 • Laat je niet voor de gek houden: vanaf een jaar of 4 à 5 kan een kind zichzelf aankleden. Kleertjes klaarleggen en de kamer uitgaan, ook dàt is kinderen loslaten!
 • Kleutertjes kunnen al zelfstandig een klein taakje uitvoeren: de kippen eten geven, de planten water geven, de tafel mee afruimen... Zonder handjes vast te houden, lukt dat ook!

Jonge lagere schoolkinderen loslaten

 • Je hoeft niet zelf alles voor te schotelen: je kind kan vanaf deze leeftijd zelf zijn plekje zoeken binnen het gezin en deelnemen aan een gesprek (op zijn of haar niveau).
 • Hier begint een kind zijn of haar thuis te vergelijken met die van anderen en... heeft misschien wel kritiek. Die mag er ook zijn, zo leert je kind zich een mening vormen en leer jij je kind meer en meer loslaten.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Oudere lagere schoolkinderen loslaten

 • Vriendjes komen spelen, er is al eens discussie, maar... ze komen er samen wel uit. Laat ze even onderling uitzoeken waar de grenzen liggen, dat leren ze doordat jij hen loslaat, niet door er te blijven tussenkomen.
 • Je kind wil alleen naar school fietsen en ja, dat zou moeten lukken! Op deze leeftijd leert een kind de weg kennen en het verkeer inschatten. Ook al is het verkeer een bron van ongerustheid, ook hier ga je je kinderen moeten loslaten.

Prille tieners loslaten

 • Het tijdperk waarin vriendjes en vriendinnetjes superbelangrijk zijn is aangebroken. Geheimen worden niet meer met jou gedeeld, ze hangen uren aan de telefoon of chatten met vrienden en willen overal gaan logeren. Dat betekent niet dat ze hun ‘thuis’ niet zouden waarderen, ze zijn gewoon op zoek naar hun identiteit en de (groeps)normen en waarden waartoe zij willen behoren. Grotere kinderen loslaten is al even onwennig als je peuter afzetten aan de school, maar vanaf nu gaat het met een sneltreinvaart.
 • Uitgaan, zakgeld,... wat mag wel en wat mag niet? Overleg en dialoog kunnen helpen. Laat hen los, maar zorg wel voor een stevige omkadering zodat ze voelen dat er iemand is die ervaring en levenswijsheid heeft en bij wie ze altijd terecht kunnen. Kinderen loslaten betekent ook: er altijd voor hen zijn.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Coppens

Coppens

gemeld

Ik ben 25 jaar maar heb maar het verstand van een. Meisje van bv 5 jaar door mijn beperking ik vind dat ze me wel een stuk loslaat maar ik heb het gevoel dat ik niet op haar kan terugvallen als het nodig is ook heeft ze een nieuwe vriend die mij ook niet aanvaard zoals ik ben en nu moet ik nog 2 weken en een half wachten tot dat ik opgenomen word in de psygyatry. En dat gaat zo een hel worden die 2 weken en een half dat ik nog moet wachten,dus PLEASE help mij

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie