Komen éééééten!

Komen éééééten!

Tijden veranderen. Vroeger riepen ouders onderaan de trap wanneer hun kroost moest komen eten, tegenwoordig sturen ze een berichtje. Zo ver is het nog niet bij Zin in meer-experte Manon, hoewel er ook bij haar steeds meer tijd wordt doorgebracht in de digitale wereld.


‘Slaap lekker lieve mama.’ Of: ‘Hoi mama, gaan we woensdagmiddag wat leuks doen? Love you, Nina xxx.’ Het zijn berichtjes die ik regelmatig van mijn dochter krijg. Uiteraard stuur ik haar het dubbele aantal terug. Het feit dat mijn kids opgroeien in co-ouderschap en dus niet altijd bij mij zijn, maakt dat we regelmatig communiceren via Whatsapp, Skype, Viber en FaceTime. Zoon Daan is minder bezig met zijn smartphone, behalve als hij een voetbalgame speelt of iets moet opzoeken via internet. Al zal hij zeker even via Viber bellen als hij iets moet weten of als hij iets spannends of leuks met me wil delen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de chat tussen Daan, Nina en stiefzoontje Sergueï en de berichtjes die mijn lief en ik elkaar sturen.

Komen éééééten!

Er wordt dus redelijk wat online gecommuniceerd in huis. En we zijn niet de enigen, zo blijkt uit cijfers van computerfabrikant Toshiba. Uit hun onderzoek bij 2.000 Britse ouders bleek dat jaarlijks gemiddeld 1.786 sms’jes, 624 telefoontjes, 520 mails en 468 Facebookberichten van ouders richting kids worden gestuurd. En meer: een kwart van de ouders is zo vergroeid met zijn of haar gsm, tablet of computer, dat ze hun kind vaker in de digitale dan in de echte wereld spreken. Waar moeders bijvoorbeeld vroeger onderaan de trap naar boven riepen dat het eten klaar was, gebeurt dat nu in veel gevallen via een berichtje. Zo verstuurt 44% van de ouders wel eens berichtjes van de ene naar de andere kamer in huis.

Waar we het dan allemaal over hebben? We willen weten waar ze uithangen. Aan oudere kinderen vragen we of ze een paar vergeten boodschappen mee kunnen nemen, en we laten zelf ook online weten dat we ietsje later zullen zijn. Een derde van de Britse ouders vindt online communiceren ook gemakkelijker en efficiënter, omdat ze de kinderen effectief reageren als je hen iets vraagt of zegt.

Zover is het in mijn gezin zeker nog niet. Als het even kan, zeg ik het hen het liefst in real time. En zeg nu zelf, het is toch gewoon heerlijk om ‘kómen éééten!’ door het huis te roepen?

Manon

P.s. Vervang online communicatie niet door echte gesprekken. Neem je/elk kind regelmatig apart. Om gezellig een ijsje te eten, samen naar de film te gaan, te shoppen... Niet alleen gezellig, het geeft vaak een heel andere en intiemere energie dan wanneer jullie allemaal samen zijn. Het maakt bovendien je band met elk kind hechter en vertrouwelijker, én je kan weer écht contact met je kind maken.

Gezin & relatie experte
Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Lientje007

Lientje007

gemeld

Draadloze deur moet draadloze bel zijn... 😜

  • melden
Lientje007

Lientje007

gemeld

Ik heb een draadloze deur geïnstalleerd op de kamer van mijn zoon, zo hoef ik niet meer te staan roepen aan de trap

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen met de kinderen sporten is gemakkelijk én leuk; Zin in meer geeft je vijf top tips om samen actief te zijn.

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
swifferduster

swifferduster

Geschreven door sarah3 een lid van Zin in meer,11 oktober 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.