Leer je kind van sport houden

Leer je kind van sport houden

Als mama heb je veel invloed op hoe je kinderen sport beleven; je kunt ze er een levenslange liefde voor laten ontwikkelen. Klaar voor de start?


Kinderen zijn van nature actief vanaf het moment dat ze beginnen te lopen, maar de juiste leeftijd om ze met sport in contact te brengen is vijf jaar. Houd er rekening mee dat het echt beoefenen van de meeste sporten wordt afgeraden voor kinderen jonger dan acht jaar.

En welke sport wordt het dan? Tennis, zwemmen, voetbal… Geef je kind de kans om verschillende sporten en activiteiten uit te proberen, en zo een eigen keuze te maken. Het is belangrijk om je eigen voorkeur niet op te dringen. Als je bijvoorbeeld een fanatieke tennisster bent, sta er dan wel voor open als je kind liever aan atletiek of fietsen doet.

Zodra je kind een sport heeft gevonden, moedig hem of haar dan aan om die op een eigen manier te beoefenen. Sommige kinderen zijn competitief, maar de meesten willen het vooral voor zichzelf zo goed mogelijk doen, en lekker met andere kinderen sporten en plezier maken. Moedig ze aan, maar zonder pushy te zijn. En houd altijd rekening met hun leeftijd, vaardigheden en vorderingen.

Elk kind zal ups en downs kennen in de sport; de ene keer teleurgesteld, de andere keer enthousiast. Het is dan ook geen slecht idee om ze De Coubertin's wijsheid bij te brengen: "Meedoen is belangrijker dan winnen".

En tot slot, vertrouw op je intuïtie. Jij kent je kind immers beter dan wie dan ook.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen met de kinderen sporten is gemakkelijk én leuk; Zin in meer geeft je vijf top tips om samen actief te zijn.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Ik ben oké

Ik ben oké

Ik ben oké

Ongeveer één op de drie huwelijken in ons land eindigt eerder dan de bekende ‘tot de dood ons scheidt’-gelofte. Dat heeft niet alleen een impact op de ouders, maar vooral op de 40.000 betrokken kinderen. Ook de kinderen van Zin in meer-experte Manon horen hier helaas bij.