Leer je kind van sport houden

Leer je kind van sport houden

Als mama heb je veel invloed op hoe je kinderen sport beleven; je kunt ze er een levenslange liefde voor laten ontwikkelen. Klaar voor de start?


Kinderen zijn van nature actief vanaf het moment dat ze beginnen te lopen, maar de juiste leeftijd om ze met sport in contact te brengen is vijf jaar. Houd er rekening mee dat het echt beoefenen van de meeste sporten wordt afgeraden voor kinderen jonger dan acht jaar.

En welke sport wordt het dan? Tennis, zwemmen, voetbal… Geef je kind de kans om verschillende sporten en activiteiten uit te proberen, en zo een eigen keuze te maken. Het is belangrijk om je eigen voorkeur niet op te dringen. Als je bijvoorbeeld een fanatieke tennisster bent, sta er dan wel voor open als je kind liever aan atletiek of fietsen doet.

Zodra je kind een sport heeft gevonden, moedig hem of haar dan aan om die op een eigen manier te beoefenen. Sommige kinderen zijn competitief, maar de meesten willen het vooral voor zichzelf zo goed mogelijk doen, en lekker met andere kinderen sporten en plezier maken. Moedig ze aan, maar zonder pushy te zijn. En houd altijd rekening met hun leeftijd, vaardigheden en vorderingen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Elk kind zal ups en downs kennen in de sport; de ene keer teleurgesteld, de andere keer enthousiast. Het is dan ook geen slecht idee om ze De Coubertin's wijsheid bij te brengen: "Meedoen is belangrijker dan winnen".

En tot slot, vertrouw op je intuïtie. Jij kent je kind immers beter dan wie dan ook.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador