Mam, mag ik je mascara?

Mam, mag ik je mascara?

Zin in meer-experte Manon panikeert. Gisteren haalde ze nog foutloos de gedroomde outfit voor haar kinderen uit de rekken, vandaag wordt de zak kleren genadeloos teruggestuurd. Nee, bedankt. Niét cool. Is ze dan toch de oude trien geworden die ze nooit zou zijn?


Steeds vaker betrap ik mezelf erop dat ik met stijgende verbazing naar mijn kinderen kijk. Niet dat het wonderkinderen zijn of dat ze dingen doen die andere kinderen niet doen. Nee, het is de snelle overgang van meisje naar vrouw en van jongen naar man die ik onvoorstelbaar vind. Waar ik eerst nog poepluiers verschoonde, daarna tranen liet bij het eerste versje voor moederdag en hen met trots naar het eerste leerjaar bracht, zie ik nu hoe hun mentale ontwikkeling, maar ook hun looks met rasse schreden richting volwassenheid gaan.

Beauty, in de ruimste zin van het woord, komt steeds meer op de voorgrond. Zowel mijn dochter als mijn zoon – ze zijn negen nu - willen hun uiterlijk én hun persoonlijkheid steeds meer benadrukken. Vroeger koos ik intuïtief hun kleren en schoenen. Ik wist wat ze mooi vonden. En in negen van de tien gevallen was het raak. 'Mama, dat is zooo moooi!!' (mijn dochter) tot 'Oké' (mijn zoon). Tegenwoordig ben ik helemaal de kluts kwijt als ik broeken en shirts van een grote modeketen (lekker handig, je kan het altijd terugbrengen als het niet past) mee naar huis neem. Waar thuis passen vroeger een feest was omdat bijna alles perfect zat, keer ik nu steeds vaker moedeloos met een volle zak kleren terug naar de winkel.

Enerzijds confronteert me dat natuurlijk met mezelf. Ik, die dacht dat ik altijd bij de tijd zou blijven, modern en op de hoogte van alles wat fashionable is, blijk langzaam richting oude trien te evolueren. Met muziek kan ik nog wel mee. David Guetta, The Black Eyed Peas en Foo Fighters, ze staan allemaal op mijn iPhone. Niet uit hipheid, maar omdat het af en toe zo lekker uit de boxen knalt. Maar met de snel evoluerende looks is het een heel ander verhaal. Mijn dochter vroeg me laatst: "Mama, welke kleren draag jij het liefst? Mooie of coole kleren?" Ik had het perfecte antwoord. Dacht ik. "Soms heb ik zin in mooie kleren, en soms wil ik er liever cool uitzien." Het was niet het juiste antwoord. "Oh. Nou ik kies altijd cool." Waarop mijn lieverd zich omdraaide en verder ging met dat waar ze mee bezig was. Dûh mama!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Die coolheid wordt ook doorgevoerd in oorbellen (lang), vriendschapsarmbanden (veel) en make-up (soms). Vooral die make-up maakt indruk. Een laagje mascara en een beetje lipgloss verandert een meisje van negen op twee minuten tijd in een tiener van dertien. Heftig! Dus make-uppen mag slechts bij hoge uitzondering. Mijn zoon doet niet veel onder voor zijn zus als het op stijl aankomt. Waar hij drie maanden geleden zijn haren nog wild omhoog droeg, zijn de tubes haargel inmiddels niet meer aan te slepen om alle haren die hij nu plat naar voren kamt in het gareel te houden. Zijn voorhoofd is bedekt met een scheeflopende ultragestylede pony. Nog een hot item: de high tops. Hoge gympen met een joekel van een schoentong waarachter (nooit ervoor!) je de veters strikt. In maat 39 graag voor mijn zoon... Slik. En ik maar denken dat mijn kids minstens een jaar of dertien moesten zijn om zich te interesseren voor alles wat met stijl en beauty te maken heeft. Dûh!

Manon

Gezin & relatie experte
Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie