Meester, ik ben m’n gsm vergeten...

Meester, ik ben m'n gsm vergeten...

Ooit was een gsm een no go ten huize Zin in meer-experte Manon, intussen heeft elk kind een smartphone. Filmen, fotograferen, chatten, sms’en, gratis bellen, googlen... Een gsm-loze dag is simpelweg ondenkbaar. Er is zelfs momenteel een discussie gaande of we die smartphones niet moeten inzetten tijdens de lessen...


Ik geef het toe: onze drie kinderen zijn op gsm-vlak echt verwend. Eerst was er van een mobiele telefoon nog geen sprake. Wat moet een kind van tien jaar daar nu mee? Als ze willen bellen, dan gebruiken ze maar de vaste telefoon of mijn gsm. En willen ze naar vriendjes, dan springen ze maar op hun fiets om te zien of het vriendje thuis is. Deed ik vroeger ook. Telefoneren mocht ik zelf slechts bij hoge uitzondering.

meester ik ben men gsm vergeten

Maar tijden veranderen. Zeker nu technologische vernieuwingen elkaar in een hoog tempo opvolgen. We zijn uiteindelijk gezwicht omdat al onze kids deel uitmaken van nieuw samengestelde gezinnen en het daarom niet altijd evident is elkaar te zien of te spreken. Nu hebben ze dus alledrie een gsm. Smartphones nog wel, ook al zijn het tweedehandsjes. Dankzij wifi in huis kunnen ze gratis telefoneren via Viber en chatten met WhatsApp zonder dat het een cent kost. En dus vliegen de berichten je af en toe om de oren.

Behalve communiceren, doen ze er meer mee. Ze fotograferen, maken filmpjes en geluidsopnames (die ze ook weer delen) en ze gebruiken hun gsm als mini-computer. Films die binnenkort uitkomen worden gecheckt en YouTube-filmpjes bekeken. Via Google wordt kennis vergaard. Hoeveel bewoners de aarde telt bijvoorbeeld. Hoe het Belgisch volkslied nu alweer ging. Wat de hoofdstad van Brazilië is.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Alhoewel het nu nog strikt verboden is een gsm mee naar school te nemen, zou het kunnen gebeuren dat je kids over een paar jaar het advies krijgen hun telefoon wél mee te nemen. Op de website van GO!, het Gemeenschapsonderwijs, staat nu al een pleidooi van ex-leerling Sofie De Cupere om de gsm te gebruiken in de klas. Niet om te bellen, te sms'en of te Facebooken, wel om er leerstof en data in op te zoeken. Eigenlijk vind ik het nog niet eens zo'n gek idee, al moet je dan als leerkracht wel sterk in je schoenen staan. En goed weten wanneer je leerlingen met iets anders bezig zijn dan informatie opzoeken.

Hier thuis zien de kids zo'n plan in ieder geval helemaal zitten. Benieuwd hoe lang het duurt voordat ik 's morgens niet alleen vraag of ze hun brooddoos en drinkbus, maar ook hun gsm bij zich hebben. Al kan ik me voorstellen dat ze die nu net níet zullen vergeten...

Manon

P.S: Zien hoe een smartphone in de klas kan werken? Surf naar YouTube voor het filmpje van Sofie De Cupere.

Gezin & relatie experte
Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie