Meisjes op hoge hakken

Meisjes op hoge hakken

We hebben het ooit allemaal gedaan: mama’s hakken aangetrokken en verrukt naar ons spiegelbeeld gekeken. Ook het dochtertje van Zin in meer-experte Manon heeft de smaak te pakken. Ze giechelt, poseert en stapt wankel heen en weer. Leuk voor thuis, maar daar blijft het de komende jaren bij, denkt Manon vastberaden.


Terwijl ik in de keuken bezig ben, hoor ik boven op de houten vloer de voetstappen van mijn dochter. Haar voetstappen klinken wel heel erg damesachtig. Als ik haar even later op mijn torenhoge hakken zie rondstappen (die ik zelf amper draag wegens te hoog), sta ik aan de grond genageld. Ze is plots tien centimeter groter, heeft sexy vrouwenkuiten in plaats van kinderbeentjes en lijkt vijftien in plaats van tien. Ze giechelt, stapt op de maat van de muziek richting spiegel, valt bijna, neemt een modellenhouding aan, giechelt weer, draait zich om en stapt half wankel terug naar haar kamer.

Alleen al omwille van de bruuske gedaanteverwisseling zijn hakken de komende jaren een no voor mijn kleine meid, al moet ik zeggen dat ze er ook niet om vraagt. Én dat ik vroeger exact hetzelfde deed voor mijn spiegel met de puntige dansschoenen van mijn moeder. Wat voelde ik me groot op die hakjes! Als het van Katie Holmes en dochtertje Suri Cruise afhangt, worden hoge hakken voor meisjes wereldwijd een trend. Al vanaf haar vierde stapt Suri er parmantig op rond. Dat betekent zo'n vijf centimeter extra bij maatje 28. Onder het mom van 'u vraagt, wij draaien', springen merken als Accessorize en Monsoon daar graag op in. Via hun sites krijg je al een paar kleuterpumpjes in maat 24.

Zelf vind ik hakjes voor kleine dreumesen à la Suri niet oké. Je kleuter als sexy vamp ziet er onnatuurlijk uit en je verplicht je kind (onbewust) tot zo weinig mogelijk rennen en ravotten. Gezondheidsexperts waarschuwen dan weer voor beschadigde voeten: de ontwikkeling van de voetjes wordt belemmerd en de kuitspieren groeien niet goed. Wanneer je dochter dan wel hakken kan dragen? Wil je op safe spelen, dan wacht je tot je dochter 16 is: haar voeten zijn dan vrijwel volgroeid. Smacht je dochter eerder naar high heels, begin dan met hakjes van zo'n vijf centimeter en laat haar er niet de hele dag of dagen achter elkaar op rondlopen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een paar gouden tips om elegant op hakjes te lopen:

  • Kies de juiste maat. Te klein betekent extra druk op je voeten en tenen, te groot geeft niet voldoende steun waardoor je er snel uitschuift.
  • Oefen eerst gewoon met staan op de hakken. Omdat je vooral op je tenen staat, ben je minder in evenwicht. Zoek daarom je evenwicht en kijk in de spiegel of het er een beetje natuurlijk uitziet.
  • Druk je schouders naar achteren en je borst naar voren: je vindt zo meer evenwicht waardoor staan en stappen gemakkelijker gaat.
  • Oefen met omdraaien en beweeg daarbij eerst vanuit je heupen en niet vanuit je voeten en benen. Draai 180 graden en doe dit vanuit je bekken. Herhaal net zo lang tot het er natuurlijk uitziet.
  • Hou je benen recht en dicht bij elkaar en zet een paar stapjes. Stop, draai en zet weer een paar stapjes. Sta je stevig? Maak wat grotere passen en ga uitdagingen aan als trappenlopen.
  • Oefen elke dag een kwartiertje en koop speciale gelkussentjes die je op de zolen plakt, waardoor het stappen comfortabeler wordt.
  • Zorg dat je hoge hakken ingelopen zijn als je ze de hele avond wil dragen op een feest!


Manon

Gezin & relatie experte
Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie