Nepborsten voor je kind

Nepborsten voor je kind

Ken je dat? Dat je jezelf regelmatig afvraagt of je het wel goed doet als moeder? Geef ik mijn zoon of dochter wel genoeg aandacht? Ben ik niet te bezorgd? Te bemoeiziek? Te streng? Te gemakkelijk? Genoeg voorbeelden te bedenken als het aankomt op het eeuwig twijfelen over je opvoedkundige capaciteiten. Maar er zijn momenten waarop ik wéét dat ik het lang niet slecht doe als moeder.


Neem nu de Engelse Sarah Burge, ook wel de human Barbie genoemd, die haar dochter Poppy voor haar zevende verjaardag een boobjob cadeau deed. Bedoeling is gelukkig wel dat dochterlief de borstentegoedbon van 7000 euro pas op haar zestiende spendeert. “Omdat het dan legaal is.” Toen ik het bericht op internet las, was ik licht verbijsterd. Ook mijn ruimdenkendheid kent zijn grenzen. Al helemaal als ik lees dat Barbie haar dochter vorig jaar nog privé paaldanslessen gaf.

Zelf vertelt Barbie niks te begrijpen van alle ophef. Want zowel in binnen- en buitenland wordt de 50-jarige vrouw die inmiddels zelf al zo’n slordige 700.000 euro aan plastische chirurgie heeft besteed, flink bekritiseerd. “Poppy is een normaal kind dat goed is in sport en het heerlijk vindt om buiten te spelen. Meisjes willen geen Sneeuwwitje of Assepoester meer. Ze willen voetbalvrouw worden en houden van bekende meiden als Cheryl Cole en Lady Gaga. Ik ondersteun haar alleen maar zodat ze haar dromen kan waarmaken.” Dochter Poppy zelf was delighted met het cadeau. “I can’t wait to be like mummy with big boobs. They’re pretty!”

Het kan trouwens nog erger. In Amerika is er een moeder die inmiddels het hoederecht over haar achtjarige dochtertje kwijtraakte nadat ze het kind regelmatig met botox in het gezicht bewerkte. Tegenover de kinderbescherming verdedigde ze haar zaak door te beweren dat het injecteren van botox de oplossing was voor de gezichtsrimpeltjes waar dochterlief over zou hebben geklaagd. Het was ook nodig om de boel glad te strijken bij de mini missverkiezingen waar de kleine meid geregeld moest opdraven. “En ik ben niet de enige,” zo was moeders commentaar tijdens een interview. “U moest eens weten hoe hoog de druk is als er tegen je kind wordt gezegd dat het lijntjes in het gezicht heeft! Iedereen bij de kindermissverkiezingen gebruikt het. Ik sprak er met mijn dochter over en zij gaf zelf aan dat ze graag botox wilde.”

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Mmh. Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar als mijn kinderen ergens om vragen waar ik niet achter sta, krijgen ze een keiharde njet. Dochterlief wilde bijvoorbeeld weleens mijn epileerapparaat proberen om de –nauwelijks zichtbare- haartjes op haar benen weg te halen. Dacht het niet. En leuk, de film The Hangover part 2, maar net te grof voor mijn toch al zo wijze negenjarige zoon. Daar hoef ik me niet schuldig of slecht bij te voelen. Dus als je je kinderen wat weinig groente of fruit hebt voorgeschoteld de afgelopen week, als je geen verhaaltjes hebt voorgelezen of geen pannenkoeken hebt gebakken (foei!), denk dan aan Poppy en haar cheque voor nieuwe borsten. Die haalt je schuldgevoel en onzekerheid in één klap onderuit.

Manon

Gezin & relatie experte
Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie