Oei mama, mijn broek is gekrompen...

Oei mama, mijn broek is gekrompen...

Waarom groeien je kinderen als kolen? Weten ze heel goed wat ze wel en vooral niet willen aantrekken? En blijven ze net met dat dure jurkje aan een tak hangen? Zin in meer-experte Hilde duikt in de kinderkast en legt een paar simpele regels vast.


Elk z'n stijl

Sommige kinderen ontwikkelen al vroeg een uitgesproken eigen stijl. Als ouder mag het dan nog zo verleidelijk zijn je zoon of dochter in je lievelingsstijl gekleed te zien gaan, op een bepaald moment houdt het op en moet je je erbij neerleggen dat je kind zich ongelukkig voelt in de door jou gekozen outfits. En dus koop je vanaf dan alleen nog kleren waar je kind zich goed in voelt.

oei mama mijn broek is gekrompen

Stijlswitch

Mijn dochter Dolly, nu elf, heeft al van jongs af een voorkeur voor kleurrijke mix & match-outfits waar ze op school al eens mee wordt uitgelachen. Er anders uitzien dan het doorsnee geklede kind, lokt sowieso reacties uit. Ik heb haar geleerd om die kritiek over zich heen te laten gaan en zelf ook niet te oordelen. Smaken verschillen nu eenmaal. Niets is goed of fout, alleen anders. Tot ze op een bepaald moment niets meer wou aantrekken van de stukken waar ze bij aankoop zo enthousiast over was. Uiteindelijk bleek dat ze door een meisje uit een hogere klas heel erg gepest werd omwille van wat ze droeg... En dus sprak ik dat meisje aan en maakte haar duidelijk dat mensen pesten om hoe ze eruit zien en om wat ze dragen echt not done is. Ineens kwamen de tongen én de emoties los op de speelplaats. Blijkbaar kregen wel meer kinderen dagelijks de volle laag van haar. Na ons gesprek heeft ze zich gelukkig herpakt. Wees dus alert voor een plotse stijlswitch en grijp indien nodig in.

Wasvriendelijk

Zorg er altijd voor dat kleren en schoenen comfortabel zitten en vuil mogen worden. Check voor aankoop altijd het wasvoorschrift. Stukken die in de wasmachine mogen, zijn een stuk gebruiksvriendelijker dan exclusieve stofjes die speciale aandacht vereisen.

Vlekkenproof

Effen donkere kleuren en kleren met prints, opschriften en borduursels camoufleren grotendeels kersverse vlekken, terwijl glansstofjes en strakke kleur-op-kleurcombinaties vlekken net extra in de kijker zetten.

Geen ongelukjes

Zorg dat de kleding de juiste maat heeft, zodat je kind niet over te lange broekspijpen of een te lange rok struikelt. Vermijd touwen en franjes, want die verhogen de kans op ongelukjes. Ook te negeren: strakke kleren (tenzij van stretchstof), want die beperken de bewegingsvrijheid van je kind.

Op de groei

Kledingstukken met verstelbare knopen in de taille, aan de mouwen of onderaan de broekspijpen kan je gerust een maat of twee te groot kopen zonder aan veiligheid in te boeten. Koop katoenen kleren ook altijd een maatje te groot: na een paar rondjes in de droogkast heeft het kledingstuk gegarandeerd de juiste maat.

oei mama mijn broek is gekrompen
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De schaar erin

Jurkjes die te kort geworden zijn, kunnen als tuniek of top gedragen worden. Van te kort geworden broeken maak je dan weer heel eenvoudig een bermuda of short. En zet in wijde jurkjes met een te strak geworden bovenstuk de schaar en je creëert in no time een rokje.

'n Vlek? Wèg!

Leuke applicaties camoufleren speels gaatjes en onuitwasbare vlekken of geven een simpel stuk een eigenzinnige draai.

Voetenwerk

Goed passende schoenen zijn heel belangrijk en zijn een voorwaarde om als volwassene problemen aan de voeten te vermijden. Laat de voeten van je kind daarom regelmatig bij een schoenenzaak opmeten. Kies modellen in leer (ze laten voeten ademen) of sportschoenen die in de wasmachine mogen. Gebruik bij modellen in kunststof inlegzooltjes. Die kan je wassen, waardoor de schoenen langer fris blijven. Buig bij aankoop de zool om te zien of de schoenen soepel genoeg zijn en pas altijd met dikke sokken, zodat je kind er niet meteen uitgroeit.

Waar is de sok?

Om de één of andere onverklaarbare reden raken we bij het wassen altijd één van de twee sokken kwijt. Koop daarom dezelfde kleuren of prints in meervoud. Zo hoef je de ene sok niet weg te gooien als de ander kwijt is.

Koopjes, koopjes!

Merk- en andere dure kleding? Surf op het internet, ga naar outlets of koop kleding een seizoen vooruit. Kijk welke neutrale basics je kind nodig heeft en koop duurdere, kwalitatieve stukken tijdens de solden. Deze tijdloze kleren combineer je dan tijdens het seizoen met hippe vondsten die je in goedkopere winkelketens vindt.

Wèg met de wegwerpmaatschappij

Gooi oude kleren nooit weg. Ruil ze met vrienden of familie of bied ze te koop aan op het internet of in een tweedehandszaak die ze voor jou verkoopt. Breng ze naar een kringloopwinkel of schrijf je in op een rommelmarkt waar je samen met je kind(eren) winkeltje speelt. Allemaal plaatsen waar je trouwens zelf meer waar voor je geld krijgt.

Succes!

Hilde

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie