Originele Vaderdagideeën

Originele Vaderdagideeën

Zelfgemaakte kaarten en ontbijt op bed blijven geweldig, maar probeer dit jaar eens op een andere manier ‘dank je wel, papa’ te zeggen met deze originele activiteiten en ideeën.


Vaderdagideeën voor jonge kinderen
Koning voor een dag – laat de kinderen papa’s fauteuil versieren als troon en laat ze hun papa wakker maken met een kopje koffie en een kroon.  Moedig de kinderen aan om papa als ‘koning’ te behandelen en alles te doen wat hij vraagt. Misschien duurt het maar tot lunchtijd, maar het is dolle pret voor iedereen.
Super papa – voor jonge kinderen is het leuk om zelf cadeaus te knutselen. Maak een boekje door enkele A4’s doormidden te vouwen en aan elkaar te nieten. Laat de kinderen een verhaaltje schrijven waarin papa de superheld is.  Afhankelijk van hun leeftijd kunnen de kinderen tekeningen maken en jou vertellen wat er in de tekstballonnetjes moet komen, of kunnen ze het verhaal zelf schrijven. Wat een geweldig mooi en persoonlijk cadeau om voor altijd te bewaren!

Vaderdagideeën voor oudere kinderen
Papa kampioenschappen – laat de kinderen een dag vol uitdagingen en spelletjes bedenken met een medaille of trofee voor de winnaar. Klassieke bordspelletjes, computerspelletjes en misschien wat gekke wedlopen buiten waarin iedereen zich tegen papa kan meten. Maar vergeet niet dat Vaderdag ook ontspannend moet zijn dus laat papa wel af en toe winnen! 
Traktatiedoos – laat de kinderen een lege schoenendoos versieren met geschenkpapier en er dingen in doen waar papa gek op is. Van minizakjes snoep tot zijn favoriete krant. Vaderdagcadeaus hoeven niet veel te kosten, het geheim zit ‘m in dingen vinden waar hij verzot op is. 

Vaderdagideeën voor tieners
Maak lunch – Vaderdagcadeautjes zijn allemaal leuk en wel, maar moedig je tieners eens aan om zelf een maaltijd te koken. Het klinkt makkelijk maar het is een waar genot om als ouders je kinderen in de keuken te zien werken. Misschien hebben ze wat hulp nodig met een gebraad, maar anders kunnen ze ook een ander favoriet gerecht klaarmaken.
Slimme tip – neem een foto van de kinderen en papa tijdens een van hun activiteiten samen, druk hem af en geef deze als aandenken aan het einde van de dag.

Vaderdagideeën voor volwassenen
Vertel door – deel herinneringen en maak het perfecte aandenken. Film jezelf en je broers en zussen terwijl je leuke jeugdherinneringen ophaalt. Zelfs 5 minuutjes is al geweldig! De meeste computers hebben prima programma’s om filmpjes mee te bewerken, maar als dat te ingewikkeld klinkt dan kan je ook met je mobieltje opnemen en op iTunes of op je pc zetten vanwaar je een cd’tje kan branden. Plak uiteraard een foto van jullie en jullie vader op het hoesje.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Alles voor een onvergetelijke Vaderdag

Alles voor een onvergetelijke Vaderdag

Alles voor een onvergetelijke Vaderdag

Vaderdag komt er al weer snel aan; dit jaar is het op zondag 8 juni! Zin in meer geeft je graag enkele originele ideeën en suggesties voor een leuke Vaderdag voor het hele gezin. Zo maak je er voor het hele gezin een bijzondere dag van.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Inspirerende cadeautjes met een persoonlijk cachet

Inspirerende cadeautjes met een persoonlijk cachet

Veel liefs van

Zin in het personaliseren van je cadeautjes? Het is altijd fijn om cadeautjes te krijgen, maar het geeft een nog fijner gevoel om cadeautjes aan anderen te geven. Vooral als je jouw cadeautje een aparte, persoonlijke identiteit geeft, waardoor degene die ze krijgt jouw stijl leert kennen en de attentie op onvergetelijke manier met jou associeert. Gegarandeerd succes nog voordat het cadeautje open is gemaakt!

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow