Rivaliteit tussen broers en zussen

Rivaliteit tussen broers en zussen

Je kinderen houden niet op met vechten en blijven maar wedijveren om je liefde? Of voor het grootste cadeau, het mooiste speelgoed… Maak je geen zorgen: dat is perfect normaal!


Rivaliteit tussen broers en zussen

Jaloezie tussen broer en zus is een natuurlijk gegeven, en zelfs noodzakelijk voor hun ontwikkeling. Ze moeten leren de liefde van de ouders te delen, zelfs als dit hen aanvankelijk onbegrijpelijk lijkt.

rivaliteit tussen broers en zussenSommige psychologen gaan er zelfs vanuit dat wanneer broers en zus té goed overeenkomen, dit mogelijk wijst op een probleem in de relatie met hun moeder of vader. De twee broers spannen dan samen tegen één of zelfs beide ouders.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Toch moet je oppassen dat de jaloezie tussen broers en zussen binnen de perken blijft. Een ziekelijk jaloers kind is een kind zonder zelfvertrouwen. Het vraagt bevestiging van de ouderliefde en van alles dat hem een wezen maakt dat die liefde waardig is.

rivaliteit tussen broers en zussenJe moet elk van je kinderen dus laten voelen dat het uniek is, met eigen, specifieke kwaliteiten. Zinnen als ‘Waarom ben je niet wat meer zoals je broer ?’ zijn dus uit den boze.

Het is eveneens belangrijk aan de kinderen te tonen (en regelmatig te herhalen) dat je van ze houdt, en dit op eenzelfde manier tegenover elk kind. Want zoals we allemaal weten: ouderliefde wordt niet gedeeld door het aantal kinderen, maar ermee vermenigvuldigd.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie