Rivaliteit tussen broers en zussen

Rivaliteit tussen broers en zussen

Je kinderen houden niet op met vechten en blijven maar wedijveren om je liefde? Of voor het grootste cadeau, het mooiste speelgoed… Maak je geen zorgen: dat is perfect normaal!


Rivaliteit tussen broers en zussen

Jaloezie tussen broer en zus is een natuurlijk gegeven, en zelfs noodzakelijk voor hun ontwikkeling. Ze moeten leren de liefde van de ouders te delen, zelfs als dit hen aanvankelijk onbegrijpelijk lijkt.

rivaliteit tussen broers en zussenSommige psychologen gaan er zelfs vanuit dat wanneer broers en zus té goed overeenkomen, dit mogelijk wijst op een probleem in de relatie met hun moeder of vader. De twee broers spannen dan samen tegen één of zelfs beide ouders.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Toch moet je oppassen dat de jaloezie tussen broers en zussen binnen de perken blijft. Een ziekelijk jaloers kind is een kind zonder zelfvertrouwen. Het vraagt bevestiging van de ouderliefde en van alles dat hem een wezen maakt dat die liefde waardig is.

rivaliteit tussen broers en zussenJe moet elk van je kinderen dus laten voelen dat het uniek is, met eigen, specifieke kwaliteiten. Zinnen als ‘Waarom ben je niet wat meer zoals je broer ?’ zijn dus uit den boze.

Het is eveneens belangrijk aan de kinderen te tonen (en regelmatig te herhalen) dat je van ze houdt, en dit op eenzelfde manier tegenover elk kind. Want zoals we allemaal weten: ouderliefde wordt niet gedeeld door het aantal kinderen, maar ermee vermenigvuldigd.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador