Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen met de kinderen sporten is gemakkelijk én leuk; Zin in meer geeft je vijf top tips om samen actief te zijn.


Met jonge kinderen thuis is het niet altijd even gemakkelijk om naar de gym te gaan of eens lekker te gaan lopen. Maar met een beetje fantasie worden kinderen al snel een steun bij het sporten in plaats van een hindernis….

Wij geven je graag vijf manieren om fit te blijven met kids

1. Neem je kind mee naar het park en laat ze naast je fietsen of steppen terwijl jij loopt. Neem elke dag je tijd op en probeer je eigen record te verbeteren. 

2. Maak je eigen indoor circuit – ideaal op regenachtige dagen.  Kruip onder een tafel, klim over de zetel, limbo onder een touwtje tussen twee keukenstoelen door en maak kikkersprongen over dozen ontbijtgranen. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

3. En wat dacht je van een spontane sportdag in de tuin met een driebenige race, een ei-en-lepel race, touwtje trekken of een kruiwagen of zakrace? Zorg voor sinaasappelen en appels voor een energiek hapje tussendoor.

4. De lenteschoonmaak (op eender welk moment van het jaar!) gebruikt veel verschillende spieren en wordt pas echt leuk als de kinderen meehelpen. Maak er dus een spelletje van. Zet een leuk muziekje op en stof en boen al swingend op de maat van de muziek.

5. Als je een yoga-fan bent dan vind je het vast fijn om te weten dat er een heel aantal centra zijn die yogales aan kinderen geven.  Wanneer je kinderen een paar lessen hebben gehad dan kunnen jullie ook thuis samen oefenen. Neem een kijkje op kinderyoga.be voor een overzicht van yogadocenten in België en Nederland die speciaal opgeleid zijn om op verantwoorde en speelse wijze met kinderen te werken.

Ook de plaatselijke sportclub organiseert zeker en vast sportsessies voor ouders en kinderen zoals tennislessen of volleybal, dus informeer zeker even bij jou in de buurt naar wat jullie samen kunnen doen. 

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

peetje11

peetje11

gemeld

Op vakantie hadden wij tijd voor onze kinderen. Samen lange wandelingen maken, zwemmen, actief bezig zijn. OO, zo leuk en ontspannend!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Vijf gezondheidstips

Vijf gezondheidstips

Vijf gezondheidstips

Fitter en gezonder worden hoeft geen grote inspanning te zijn, met deze slimme tips breng je snel positieve veranderingen aan in je leven en gezondheid.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow