Tien tips om je kind geld te leren besparen

Tien tips om je kind geld te leren besparen

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor budgetteren. Wie al vroeg geld leert besparen, zal daar zijn verdere leven de vruchten van plukken!


1/ Neem je kinderen mee als je gaat winkelen. Zo zien ze jou kortingsbonnen benutten, prijzen vergelijken en gebruik maken van aanbiedingen. Je kunt ook een spelletje maken van geld besparen: wie weet de meeste koopjes te vinden?

2/ Geef je kinderen een rondleiding door het huis en toon hen hoe ze op iedere plek energie en dus geld kunnen besparen. Ga ook eens met hen naar de meterkast en leg uit dat gas, water en elektriciteit niet gratis zijn.

3/ Met spelletjes als winkeltje spelen en Monopoly leren kinderen op een spontane manier omgaan met geld.

4/ Doe samen met je kinderen leuke activiteiten waarmee je geld bespaart, zoals zelf een cake bakken of wenskaarten maken.

5/ Leer je kind dat sparen niet alleen belangrijk maar ook leuk is. Iets kopen waarvoor je hebt moeten sparen, geeft nu eenmaal extra veel voldoening.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

6/ Maak geld besparen leuk voor het hele gezin door een gezamenlijk spaardoel te kiezen waar jullie samen naartoe werken. Denk bijvoorbeeld aan een weekend weg of een dag naar het pretpark.

7/ Bepaal wat je kinderen wel en niet van hun zakgeld moeten betalen. Geef ook steeds hetzelfde bedrag aan zakgeld en doe dit op een vast tijdstip. Zo weet je kind waar het aan toe is. Zet alle afspraken op papier en maak er een contract van tussen jou en je kind, compleet met de handtekeningen van jullie beiden.

8/ Sparen is goed, maar geld leren uitgeven is minstens zo belangrijk. Probeer niet koste wat kost te voorkomen dat je kind een foute aankoop doet. Een kind moet de kans krijgen om te experimenten met geld. Onverantwoorde uitgaven op jonge leeftijd kunnen financiële problemen op latere leeftijd voorkomen.

9/ Zakgeld hoeft niet de enige bron van inkomsten te zijn. Kinderen kunnen tegen betaling van een klein bedrag ook klusjes doen zoals het gras maaien of de auto wassen. Geld waarvoor ze hebben moeten werken, zullen ze niet zo gauw verkwisten!

10/ Je kind geld leren besparen is in de eerste plaats het goede voorbeeld geven. Als je zelf voortdurend kredietkaarten gebruikt en onbezonnen uitgaven doet, moet je niet verwonderd zijn als je kind het geld over de balk gooit.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Unedia

Unedia

gemeld

Super tips. En het klopt helemaal. Wij hebben als kind ook echt leren omgaan met geld, en ik ben mijn ouders daar zeer dankbaar voor. Als ik nu soms jongere geld zie uitgeven, dan ben ik blij dat ik toch spaarzaam ben geweest.

  • melden

Goede tips. Moet zeer binnenkort proberen

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild