Tuinactiviteiten en spelletjes voor kinderen

Tuinactiviteiten en spelletjes voor kinderen

Zoals alle ouders weten is het niet altijd makkelijk om je kinderen de hele vakantie lang bezig te houden. Soms krijg je ze met geen stokken uit de zetel. In de zomer wil je dat ze buiten gaan ravotten en profiteren van het zomerweer, nadat je ze bijvoorbeeld een meloensorbet hebt geserveerd. Naar nee, ze blijven liever lui in huis rondhangen. Met deze tips kun je ze naar de tuin lokken, zodat ze ook graag buiten gaan spelen!


De top van tuinactiviteiten: kamperen!

Waarom geef je ze geen zin om naar buiten te gaan met de nummer 1 van de zomeractiviteiten: kamperen! Improviseer aan het einde van de dag een picknick in de tuin en laat je kinderen hun tent opzetten of een tent bouwen op de trampoline. Om het spannender en nog amusanter te maken zou je ze ’s nachts een beetje kunnen komen jennen. Maar vergeet ze daarna niet gerust te stellen met een dikke knuffel!

Tuinspelletjes voor kinderen

Niets verplicht je om bordspelletjesbinnen te spelen: gezelschapsspelletjes kun je even goed aan een tuintafeltje buiten in de zon spelen! Sommige zijn zelfs veel prettiger om buiten te spelen! Als je geen spelletje bij de hand hebt, kun je er makkelijk een verzinnen! Waarom zou je bijvoorbeeld geen twister voor buiten kunnen maken?

Tuinieren: een geweldige zomeractiviteit voor kinderen

Je kinderen leren tuinieren is een uitstekende manier om ze in de zon te krijgen en ze van het mooie weer te laten genieten. Leer ze hoe ze tuinkers kunnen herkennen, laat ze lavendel ruiken. Tuinieren in de vorm van tuinspel geeft ze kennis mee en, wie weet, misschien maken ze er ooit wel hun passie van. Laat ze zich voor een keer eens goed vuil maken: met hun vingertjes in de aarde woelen maakt deel uit van het spel. Ze worden een met de natuur. Als je ze hun eigen fruit en groente laat kweken, wordt het bij etenstijd misschien zelfs makkelijker om ze er minstens van te laten proeven.

Super zomeractiviteit: kunst in de buitenlucht!

Deze zomeractiviteit zal hun kunstzinnige eigenschappen bovenhalen terwijl ze tegelijkertijd van het warme zonnetje genieten: neem de verfpotjes, penselen en krijtjes mee naar de tuin en laat ze hun verbeelding uiten op papier of karton. Voor een zorgeloze verfsessie verkies je een afwasbare verf, maar mochten er toch hardnekkige vlekken gemaakt worden, ben je snel klaar met een goed wasmiddel!

En jij, wat zijn jouw zomerspelletjes voor in de tuin waar je de kinderen het best mee bezig weet te houden?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Welke activiteiten voor kinderen in de vakantie?

Welke activiteiten voor kinderen in de vakantie?

Welke activiteiten voor kinderen in de vakantie?

Je hoeft geen bakken geld uit te geven om tijd aan je kinderen te besteden in de winter- of zomervakantie! Je hoeft ook niet naar de andere kant van de wereld te reizen om het naar je zin te hebben! De kinderen bezighouden in de vakantie is niet altijd even makkelijk. Als hun vriendjes niet beschikbaar zijn, is het aan jou om ze geboeid te houden en ervoor te zorgen dat ze zich amuseren. Je kunt elke vakantie memorabel maken met bijvoorbeeld een activiteitenkalender.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Wat kun je thuis doen in de vakantie?

Wat kun je thuis doen in de vakantie?

Wat kun je thuis doen in de vakantie?

Een zomervakantie thuis kan heerlijk zijn! Als je de tijd goed weet te organiseren zodat niemand zich verveelt! Je vindt immers al snel een heleboel te doen in de omgeving: uitstapjes en tochtjes naar mooie plekjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde! Om van dit alles samen met je gezin te genieten, vind je hier een paar ideeën voor activiteiten om de kinderen bezig te houden zodat ze een heleboel verhalen kunnen vertellen op hun eerste schooldag.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow