Vader worden met een goede voorbereiding

Vader worden met een goede voorbereiding

Willen we een goede vader zijn voor onze baby? Hier zijn drie manieren om te ontdekken hoe we een goede en toch moderne papa kunnen zijn.


Vaderdag komt eraan en het lijdt geen twijfel dat de manier waarop we een goede vader zijn in de loop van de jaren veranderd is. De vaders van tegenwoordig tonen veel meer betrokkenheid bij het gezin, vooral wat betreft hun rol van vader in het gezin, op het werk of bij hun dierbaren, bijvoorbeeld in hun vader-dochterrelatie, of door extra activiteiten te ondernemen met de kinderen. De volgende tips laten ons dus zien hoe we een goede vader zijn.

Een goede vader zijn in 3 lessen

  • Meer tijd thuis doorbrengen: vroeger bleven moeders thuis om voor de kinderen te zorgen en brachten vaders brood op de plank. Een goede vader zijn stond niet hoog op het prioriteitenlijstje! Ze vertrokken 's morgens vroeg en kwamen 's avonds laat terug, soms als de kinderen al sliepen. Nu zorgen vaders mee voor hun kinderen door thuis te blijven. Onderzoek van de Universiteit van Illinois heeft aangetoond dat het aantal thuisblijvende vaders verdubbeld is en de komende jaren wellicht nog zal toenemen.
  • Meer met de kinderen bezig zijn: volgens een rapport van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Pew is de tijd die vaders met hun kinderen doorbrengen verdriedubbeld sinds 1965. Een goede vader worden die zijn kinderen van school haalt en samen met hen huiswerk maakt of speelt, wordt steeds meer onderdeel van ons dagelijks leven.
  • Een polyvalente vader zijn: van luiers vervangen tot huiswerk maken via de keuken, moderne vaders zijn steeds meer betrokken bij de taken en activiteiten voor hun kinderen. Een goede vader worden met hart en ziel, en dit op elk vlak van het gezinsleven.

Een goede vader zijn: een beetje geschiedenis!

Deze veranderingen zijn niet zonder precedent. Vader worden betekent voor veel mannen dat ze geconfronteerd worden met een andere wereld dan die van hun jeugd. Ze passen zich dus telkens opnieuw aan om een goede vader te zijn.

Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Je kan hier een gratis doseersysteem bestellen. Slechts één bestelling per jaar.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld

Enkele eeuwen geleden werden vaders betrokken bij alle aspecten van het gezinsleven. Een goede vader worden was weliswaar niet hun prioriteit, maar ze waren bij de geboorte van hun kinderen, ze zorgden voor hen toen ze jong waren, en ze werkten samen op het veld. De modelvader die op kantoor werkt ontstond pas vanaf de 20e eeuw.

Maar wie brengt er in onze moderne tijd dan brood op de plank? Wel, daar zorgen we nu samen voor. Vooral omdat vaders steeds meer betrokken willen zijn bij het gezin en taken op zich nemen die vroeger als typische moedertaken werden beschouwd. Hun kijk op wie het gezin te eten moet geven, vader of moeder, is eveneens veranderd. Een goede vader zijn betekent tegen zichzelf zeggen dat de rekeningen door beide ouders betaald kunnen worden, en hetzelfde geldt voor de was doen.

Zelfs als de manier waarop we een goede vader zijn van generatie op generatie verandert, heeft de moderne papa blijkbaar definitief zijn intrede gedaan.

En hoe zien jullie de moderne vader?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina