Vader worden met een goede voorbereiding

Vader worden met een goede voorbereiding

Willen we een goede vader zijn voor onze baby? Hier zijn drie manieren om te ontdekken hoe we een goede en toch moderne papa kunnen zijn.


Vaderdag komt eraan en het lijdt geen twijfel dat de manier waarop we een goede vader zijn in de loop van de jaren veranderd is. De vaders van tegenwoordig tonen veel meer betrokkenheid bij het gezin, vooral wat betreft hun rol van vader in het gezin, op het werk of bij hun dierbaren, bijvoorbeeld in hun vader-dochterrelatie, of door extra activiteiten te ondernemen met de kinderen. De volgende tips laten ons dus zien hoe we een goede vader zijn.

Een goede vader zijn in 3 lessen

  • Meer tijd thuis doorbrengen: vroeger bleven moeders thuis om voor de kinderen te zorgen en brachten vaders brood op de plank. Een goede vader zijn stond niet hoog op het prioriteitenlijstje! Ze vertrokken 's morgens vroeg en kwamen 's avonds laat terug, soms als de kinderen al sliepen. Nu zorgen vaders mee voor hun kinderen door thuis te blijven. Onderzoek van de Universiteit van Illinois heeft aangetoond dat het aantal thuisblijvende vaders verdubbeld is en de komende jaren wellicht nog zal toenemen.
  • Meer met de kinderen bezig zijn: volgens een rapport van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Pew is de tijd die vaders met hun kinderen doorbrengen verdriedubbeld sinds 1965. Een goede vader worden die zijn kinderen van school haalt en samen met hen huiswerk maakt of speelt, wordt steeds meer onderdeel van ons dagelijks leven.
  • Een polyvalente vader zijn: van luiers vervangen tot huiswerk maken via de keuken, moderne vaders zijn steeds meer betrokken bij de taken en activiteiten voor hun kinderen. Een goede vader worden met hart en ziel, en dit op elk vlak van het gezinsleven.

Een goede vader zijn: een beetje geschiedenis!

Deze veranderingen zijn niet zonder precedent. Vader worden betekent voor veel mannen dat ze geconfronteerd worden met een andere wereld dan die van hun jeugd. Ze passen zich dus telkens opnieuw aan om een goede vader te zijn.

Enkele eeuwen geleden werden vaders betrokken bij alle aspecten van het gezinsleven. Een goede vader worden was weliswaar niet hun prioriteit, maar ze waren bij de geboorte van hun kinderen, ze zorgden voor hen toen ze jong waren, en ze werkten samen op het veld. De modelvader die op kantoor werkt ontstond pas vanaf de 20e eeuw.

Maar wie brengt er in onze moderne tijd dan brood op de plank? Wel, daar zorgen we nu samen voor. Vooral omdat vaders steeds meer betrokken willen zijn bij het gezin en taken op zich nemen die vroeger als typische moedertaken werden beschouwd. Hun kijk op wie het gezin te eten moet geven, vader of moeder, is eveneens veranderd. Een goede vader zijn betekent tegen zichzelf zeggen dat de rekeningen door beide ouders betaald kunnen worden, en hetzelfde geldt voor de was doen.

Zelfs als de manier waarop we een goede vader zijn van generatie op generatie verandert, heeft de moderne papa blijkbaar definitief zijn intrede gedaan.

En hoe zien jullie de moderne vader?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Verrassingsbrood én champagne

Verrassingsbrood én champagne

pain-surprise

Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
swifferduster

swifferduster

Geschreven door sarah3 een lid van Zin in meer,11 oktober 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow