Wat kun je thuis doen in de vakantie?

Wat kun je thuis doen in de vakantie?

Een zomervakantie thuis kan heerlijk zijn! Als je de tijd goed weet te organiseren zodat niemand zich verveelt! Je vindt immers al snel een heleboel te doen in de omgeving: uitstapjes en tochtjes naar mooie plekjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde! Om van dit alles samen met je gezin te genieten, vind je hier een paar ideeën voor activiteiten om de kinderen bezig te houden zodat ze een heleboel verhalen kunnen vertellen op hun eerste schooldag.


Vakantie thuis: een activiteitenkalender opstellen

Om een geweldige vakantie thuis thuis te beleven, zou je om te beginnen een lijstje kunnen maken van alle activiteiten die je in juli en augustus zou willen doen: leuke dingen voor zowel de kleintjes als de grotere, en daarbij niemand vergeten. Neem een kalender in de hand en organiseer allerlei activiteiten. Als je creatief bent kun je zelf een mooie kalender in elkaar knutselen, de kinderen kunnen helpen met het decoreren ervan. Hang hem op in de keuken, op de ijskast bijvoorbeeld, in het zicht van het hele gezin. Zodra iedereen er zijn persoonlijke toets op heeft aangebracht, zullen alle gezinsleden er ook graag naar komen kijken. Jullie zullen allemaal blij zijn met jullie eigen activiteitenkalender en een mooie vakantie tegemoet gaan.

Wat doe je in een thuisvakantie?

Nu jullie je prachtige activiteitenkalender opgesteld hebben, wat ga je dan thuis doen in de vakantie? Hoe ga je hem invullen?

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Uitstapjes: vaak heb je het idee dat je ver van huis moet gaan om je te kunnen amuseren en een geslaagde vakantie te hebben. Niets is minder waar! Er zijn vast een heleboel plekjes in de buurt van je huis die je nog niet kent. Ga er met het hele gezin op uit en vergeet niet de koelbox en een sprei voor de picknick mee te nemen, met ballonnen voor de kinderen! Profiteer ervan om ze uit te leggen welke bomen, planten en bloemen er te vinden zijn. Laat ze in ieder geval hun favoriete speelgoed meenemen: daardoor zullen ze nog liever mee willen gaan en er voluit van kunnen genieten wanneer jullie je zomerplekje gevonden hebben. Voor een geslaagde vakantie thuis kun je zelfs vrienden uitnodigen om mee te gaan!

Musea en evenementen in de buurt: ze zijn vlakbij, maar we nemen niet noodzakelijk de tijd om er informatie over op te vragen. Dus, in plaats van je af te vragen ‘wat kan ik thuis doen in de vakantie’, ga je op de website van je gemeente eens kijken welke evenementen er in je buurt op de agenda staan. Dat kan een museumbezoek zijn, een bezoekje aan de boerderij, een openluchtconcert of muzikaal evenement, een sportactiviteit, een openluchtbioscoop… alles is mogelijk!

Parken: in de loop van de vakantie heb je ook tijd om de parken in je regio te gaan bezoeken. Profiteer van de zomer voor een bezoek aan het zwemparadijs, dat is gegarandeerde fun voor groot en klein. Het is het beste moment voor ontspanning en een vakantie thuis hoeft dus helemaal niet saai te zijn! Pretparken zijn ook super om intense momenten en dolle pret te beleven! Vergeet dus niet ook dit soort uitstapjes op de kalender te zetten voor een mooie zomervakantie thuis. Je vraagt je natuurlijk af of er lange wachttijden zullen zijn voor elke attractie (erg onprettig voor de kleintjes) en of je een plattegrond van het pretpark kunt downloaden: als je de uitstap goed voorbereidt, hoef je niet voor verrassingen te staan en kun je een onvergetelijke dag beleven!

En natuurlijk kun je tijdens de vakantie thuis een heleboel mensen uitnodigen om langs te komen: vrienden, familie, buren… Dit is het moment om de barbecue aan te zetten en je culinair talent te demonstreren! Als er vlekken op de servetten komen gebruik je gewoon het wasmiddel met wasverzachter van Lenor !

En jij, wat doe jij tijdens een thuisvakanties? Wat ga jij allemaal op je activiteitenkalender zetten?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Luchtverfrisser

Ambi Pur elektrische luchtverfrissers

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur elektrisse luchtverfrissers product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild