Welke activiteiten voor kinderen in de vakantie?

Welke activiteiten voor kinderen in de vakantie?

Je hoeft geen bakken geld uit te geven om tijd aan je kinderen te besteden in de winter- of zomervakantie! Je hoeft ook niet naar de andere kant van de wereld te reizen om het naar je zin te hebben! De kinderen bezighouden in de vakantie is niet altijd even makkelijk. Als hun vriendjes niet beschikbaar zijn, is het aan jou om ze geboeid te houden en ervoor te zorgen dat ze zich amuseren. Je kunt elke vakantie memorabel maken met bijvoorbeeld een activiteitenkalender.


Lanceer een muziekgroep!

Haal de potten en pannen uit de kast, pak houten lepels en een tamboerijn en bereid je voor om de muren te laten trillen! Zet tegelijk muziek op en improviseer een playback. Als je geen tamboerijn hebt, kun je er makkelijk een maken door twee kartonnen borden aan elkaar te plakken met droge bonen ertussen. En nu maar spelen en dansen! Verzamel alle wc-rollen en maak er trompetten van, laat je fantasie de vrije loop om muziekinstrumenten in elkaar te knutselen.

Als je een piano hebt, leer je kinderen dan een eenvoudige melodie die je samen kunt spelen. Als je de gelukkige eigenaar bent van een gitaar die ergens in een kast onder het stof staat, haal die dan boven en componeer samen een deuntje! Laat de kinderen een naam voor de groep bedenken en vier de geboorte van je muziekgroep!

Leer ze koekjes bakken

Voor activiteiten met kinderen in de vakantie gaat er niets boven keukenrecepten. Neem je voor om samen koekjes te maken. Je hoeft niet te wachten tot Kerstmis! Doorgaans zijn kinderen dol op kokkerellen. Laat ze de nodige ingrediënten en het gereedschap bij elkaar halen die ze nodig hebben voor het recept dat je hebt uitgekozen. Dek de tafel met boterhampapier en bestrooi het met bloem. Voor nog meer fun laat je de kinderen ludieke vormpjes uitsteken, die kunnen ze achteraf mooi versieren. Het wordt nog meer smullen omdat het zo leuk was om ze te maken!

Als er wat van het koekjesdeeg op de vloer valt gebruik je de Swiffer waarmee je de vloer zonder moeite proper maakt!

Laat het spektakel beginnen!

Kies een verhaal dat nauw aan het hart van je kinderen ligt of verzin een verhaal en verdeel de rollen om er een toneelvoorstelling van te maken! Maak de personages levensecht door je stemmen te veranderen en je te verkleden. Ga in al je kasten op zoek naar de rekwisieten: pruiken, grote juwelen, handschoenen enzovoort. Vergeet ook de make-up niet. Een laken of oud deken zijn perfecte toneelgordijnen. Komt er ook muziek bij? Misschien kan de gezinsband bijdragen om op het toneel een paar nummers te spelen? Je kunt zelfs de buren uitnodigen om te komen kijken! In de pauze deel je de fameuze koekjes uit die jullie de middag daarvoor hebben gebakken en er hoort natuurlijk ook een fototoestel bij.

De kinderen bezighouden met een filmavond

Dit is de beste manier om de dag te beëindigen. Zoek in de dvd-collectie of in het tv-programma een film die naar ieders zin is. Daarna afspraak in de keuken om popcorn te maken of een ander dessert dat jullie voor het scherm kunnen opknabbelen. Nestel je tussen de kussens op de zetel en geniet! Het wordt zo makkelijk om je kinderen bezig te houden als ze zich amuseren en als je er zelf ook van geniet!

Op die manier leer je ze van simpele dingen te houden en werk je tegelijk aan een hechte band.

En jij, hoe hou jij de kinderen bezig tijdens de vakantie?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Tuinactiviteiten en spelletjes voor kinderen

Tuinactiviteiten en spelletjes voor kinderen

Tuinactiviteiten en spelletjes voor kinderen

Zoals alle ouders weten is het niet altijd makkelijk om je kinderen de hele vakantie lang bezig te houden. Soms krijg je ze met geen stokken uit de zetel. In de zomer wil je dat ze buiten gaan ravotten en profiteren van het zomerweer, nadat je ze bijvoorbeeld een meloensorbet hebt geserveerd. Naar nee, ze blijven liever lui in huis rondhangen. Met deze tips kun je ze naar de tuin lokken, zodat ze ook graag buiten gaan spelen!

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Wat kun je thuis doen in de vakantie?

Wat kun je thuis doen in de vakantie?

Wat kun je thuis doen in de vakantie?

Een zomervakantie thuis kan heerlijk zijn! Als je de tijd goed weet te organiseren zodat niemand zich verveelt! Je vindt immers al snel een heleboel te doen in de omgeving: uitstapjes en tochtjes naar mooie plekjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde! Om van dit alles samen met je gezin te genieten, vind je hier een paar ideeën voor activiteiten om de kinderen bezig te houden zodat ze een heleboel verhalen kunnen vertellen op hun eerste schooldag.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow