Zes halloweenspelletjes en -activiteiten voor de kinderen

Zes Halloweenspelletjes en -activiteiten voor de kinderen

Halloween wordt ieder jaar populairder en kinderen zijn gek op de verkleedpartijen, het spookachtige decor en alles wat erbij hoort. Als de verjaardag van jouw kind in oktober valt, is Halloween een thema met eindeloze creatieve mogelijkheden. Als jullie niet zo van het Amerikaanse ‘trick-or-treating’ zijn en niet deur aan deur voor snoepjes willen gaan, dan kan je deze ideeën prima gebruiken voor een gezellige gezinsuitstap of een straatfeestje met de buren. Met een beetje fantasie kan je de meeste bestaande spelletjes aanpassen aan het thema. Bijvoorbeeld ‘prik de wrat op de heks’ in plaats van ezeltje-prik of ‘geef het Halloween-pakje door’. Hier nog wat ideetjes:


1. Maak een monster
Een geweldige ijsbreker. Verdeel de gasten in groepjes van zes of zeven. Iedere groep krijgt 20 minuten om een echt weerzinwekkend monster te maken van allerlei spulletjes. Geef ieder team een groot stuk karton. Als versiering kunnen ze stukken gekleurd papier, tijdschriften, stukjes stof, wiebeloogjes, lijm, stiften, wc papier, verband, wol en ander materiaal gebruiken. Als iedereen klaar is, kan je prijzen uitdelen aan de teams die de engste of grappigste monsters hebben gemaakt. Hang ze op als decoratie.

2. Spokenjacht
Maak spinnen en spoken en hang ze buiten in de tuin. Als het donker wordt is het een leuk spel om ze te laten zoeken door de kinderen. Spoken maak je door lolly’s met een wit zakdoekje te bedekken en er met een stift ogen en mond op te tekenen. Met zwart crêpepapier maak je spinnen van je lolly’s, met pijpenragers voor de poten.

3. Appel-estafette
Verdeel de kinderen in twee teams en laat ze dicht naast elkaar staan, met de handen op de rug. Ieder team krijgt een appel die ze onder hun kin klemmen en door moeten geven aan het volgende teamlid zonder hun handen te gebruiken. Wie de appel laat vallen, moet opnieuw beginnen en het eerste team dat het hele rijtje af kan gaan zonder de appel te laten vallen, wint.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Donuthappen
Glaceer donuts uit de winkel met oranje glazuur en hang ze in de boom of aan een bezemsteel. De truc is de hele donut op te eten met je handen op de rug!

5. Trick or treat
Schrijf ‘trick’ of ‘treat’ op 20 stukjes papier (voornamelijk ‘tricks’ - oftewel trucjes - en maar een of twee ‘treats’). Schrijf op de achterzijde van de trick papiertjes een paar gekke opdrachten. Bijvoorbeeld: brul als een monster, lach als een heks, loop als Frankenstein’s monster of noem drie ingrediënten voor een heksenbrouwsel. Stop alle papiertjes in een heksenhoed. Ieder kindje trekt een papiertje en krijgt óf een snoepje óf moet een trucje uit de hoed doen om ook een snoepje te krijgen.

6. Doorgeefspelletje
Geef deze klassieker een Halloween make-over. Ken je het doorgeefspelletje niet? Zo werkt het: een klein cadeautje wordt in heel veel laagjes inpakpapier verpakt. De kinderen zitten in een kringetje en geven het cadeautje door. Stopt de muziek, dan mag het kindje dat het cadeautje vast heeft één laagje papier verwijderen. Degene die het allerlaatste laagje papier verwijdert krijgt het cadeautje. Dus hoe geef je het spel een Halloween make-over? Simpel: stop een ‘trick’ of ‘treat’ papiertje tussen iedere laag cadeaupapier!

Wist je dat?
Halloween oorspronkelijk het oud Keltische festival Samhain om het begin van de winter te vieren. De Kelten geloofden dat op de nacht van 31 oktober de grenzen tussen het leven en het hiernamaals vervaagden en de geesten van de overledenen terugkeerden naar de aarde. Om niet herkend te worden door slechte geesten vermomden de Kelten zichzelf in de hoop dat spoken hen voor geesten zouden aanzien.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador