Zonder stress het nieuwe schooljaar tegemoet

Zonder stress het nieuwe schooljaar tegemoet

Eind augustus realiseer je je dat de zomervakantie gewoon voorbijgevlogen is! Adieu frambozenijs en strandspelletjes. Over enkele dagen begint het schooljaar alweer en zullen we onze vakantiegewoonten moeten inwisselen voor het normale schoolritme. Niet altijd evident! Vandaar onze tips voor een goede start van het schooljaar met de kleintjes.


Een goed begin van het schooljaar begint in de zomer al

Het medisch attest: dat heb je misschien nodig voor het inschrijven van je rakkers in een extracurriculaire activiteit. Omdat het niet altijd makkelijk is op tijd een afspraak bij de huisdokter te maken als je er niet op tijd aan denkt, zou het jammer zijn om die reden te laat te zijn voor de inschrijving.

Het schoolgerief: tja, het fameuze lijstje met schoolmateriaal! Het is beter er vroeg genoeg bij te zijn voor een goede start van het schooljaar. Zo maak je kans een paar minder dure spullen op de kop te kunnen tikken en tegelijk bespaar je jezelf een beetje van de stress bij de voorbereiding van het nieuwe schooljaar.

Korte revisies: voor je grotere kinderen is het aan te raden in de vakantie korte revisies van de leerstof in te lassen, vooral als ze het afgelopen jaar in een of andere materie minder goede resultaten hebben behaald, zodat ze in september klaar zijn voor een sterk begin van het nieuwe schooljaar.

Oral-B 3D white
Oral-B 3D White
(172)

Zichtbaar wittere tanden in twee weken*

Ontdek nu!

Een week voordat het schooljaar begint

Huisregels: die zijn niet hetzelfde in de vakantie als in de loop van het schooljaar. In de zomer profiteer je, ben je een beetje soepeler en ben je ook niet per se thuis. De regels die je normaal thuis toepast moeten dus opnieuw een beetje onder de aandacht worden gebracht voor het nieuwe schooljaar om er weer aan te wennen.

Activiteiten: niet alleen andere huisregels, ook andere activiteiten. Zo zul je de kinderen in de grote vakantie ongetwijfeld meer naar de televisie laten kijken dan in de loop van het schooljaar. Maar straks kunnen ze niet meer zo laat naar bed voor een goed begin van het schooljaar .

Uurrooster: om niet in de eerste week van het nieuwe schooljaar al om te vallen van de slaap, doe je er goed aan om een dikke week van tevoren al in het ritme te komen. Ga wat vroeger slapen en sta ook iets vroeger op, zodat iedereen op de eerste schooldag in een goed humeur opstaat!

De dag voor een nieuw schooljaar

De dag voor het nieuwe schooljaar is het fijn om met het hele gezin te ontstressen: leg je kinderen het verloop van de eerste schooldag uit en doe activiteiten die ze leuk vinden en waarvan ze ontspannen. En vergeet natuurlijk niet het tandenpoetsen met een goede tandpasta. Lees ze voor het slapengaan misschien het verhaaltje voor waar ze meest aan gehecht zijn zodat ze ’s anderendaags gelukkig zijn op hun eerste schooldag.

En jij, heb jij ook tips om sereen aan het nieuwe schooljaar te beginnen?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina