Bereid je voor op een nieuw schooljaar


Gezin
18/05/2021
Tegen het einde van de vakantie bereid je het nieuw schooljaar voor: ontdek al onze tips om voor je kinderen de ideale werksfeer te creëren.

De eerste schooldag nadert snel. Het is alweer tijd om de boekentassen boven te halen en schoolgerief te gaan kopen. Maar het allerbelangrijkste zou je bijna vergeten: dat de opvoeding van je kinderen niet alleen in de klas gebeurt, maar vooral thuis.

Met deze 4 tips van Zin in meer kun jij de eerste schooldag goed voorbereiden en ervoor zorgen dat jouw kroost in de beste omstandigheden huiswerk maakt.

Klaar voor het nieuwe schooljaar, tip 1: een aangename werksfeer

Niet alle ouders kunnen voor hun kinderen een eigen bureau in de kinderkamer installeren. Dat is ook helemaal niet nodig. Het belangrijkste is dat ze kunnen werken in een aangename, rustige, goed verlichte en propere ruimte. Je kunt ze even goed hun huiswerk laten doen aan de eettafel, in de keuken of zelfs in de bibliotheek. Help je kinderen de plek te vinden waar ze het liefst werken en ze zich het beste kunnen concentreren!

Klaar voor het nieuwe schooljaar, tip 2: een goed gevulde koelkast

Ze komen thuis van school en hebben hun boekentas nog niet neergegooid of ze zijn al naar iets lekkers aan het zoeken in de koekast! Vul die dan ook met allerlei gezonde tussendoortje: fruit en groente, en vooral hersenstimulerende soorten zoals rode vruchten, avocado of krulkool. Maak plaats door al die oude bokalen en potjes weg te doen die al de hele zomer in de koelkast staan en waarvan de vervaldatum vast al lang verstreken is

Het nieuwe schooljaar is het ideale moment om je koelkast eens goed uit te mesten! Om hardnekkige geurtjes te verwijderen die in de keuken soms blijven hangen, verstuif je er wat Febreze luchtverfrisser. Die zuivert niet alleen de lucht, maar vult je hele keuken ook met een delicaat vleugje parfum.

Klaar voor het nieuwe schooljaar, tip 3: een netjes opgemaakt bed

Een opgeruimde slaapkamer begint met een opgemaakt bed. Maak er een gewoonte van om de bedden van je kinderen op te maken zodra jullie ’s morgens opstaan. Of laat ze het zelf doen: zo kunnen jullie allemaal ‘opgeruimd’ aan de dag beginnen! Als je de kinderen ’s morgens al een kleine taak laat uitvoeren, heb je ze alvast gemotiveerd voor de rest van de dag. Een opgemaakt bed is des te belangrijker als de kinderen in hun kamer studeren.

Klaar voor het nieuwe schooljaar, tip 4: frisse lucht!

Kinderen die zich in het zweet hebben gerend, stinkende sportschoenen, sporen van etensresten … De geurtjes stapelen zich op! Maar onderzoek wijst uit dat geurtjes en geluiden een impact hebben op het leerproces, de prestaties en de creativiteit van kinderen. Vergeet daarom niet hun kamers elke dag goed te luchten.

Als je de kamer binnenstormt om luchtverfrisser te verstuiven, stoor je ze misschien bij hun huiswerk. Investeer daarom in een Febreze 3Volution Elektrische Luchtverfrisser. Die garandeert je tot 90 dagen constante luchtverfrissing, terwijl je zelfs kunt afstellen met welke intensiteit je de geurverstuiving wenst. Bijvoorbeeld een ietsjepietsje meer op de dagen dat ze sportles hebben. Slim, toch?

En jij, heb jij ook tips om het huis voor te bereiden op een nieuw schooljaar?