Het huishouden? Dat doen we allemaal samen!


Gezin
18/05/2021
Werken, koken, poetsen ... Een hele uitdaging! Wat als je nu eens hulp kreeg van het gezin? Met de tips van Dreft overtuig je ze zo!

Het huis is een boeltje. De afwas stapelt zich op in de gootsteen. De vloer ligt vol speelgoed. Het afval moet naar buiten. En er is nog steeds niemand met de hond gaan wandelen. Klinkt het bekend? Je huishouden lijkt soms een eindeloze to-dolijst, maar de redding is nabij: samen met je partner schakel je de kinderen in. Zo maken jullie het jezelf fysiek én mentaal gemakkelijker!

Eerst de basics

Laten we eerlijk zijn: niemand doet graag klusjes. Probeer het daarom niet over ‘klusjes’ of ‘taken’ te hebben, maar eerder over ‘het team helpen’. Je zal merken dat het gejammer minder wordt.

  • Ga voor team spirit: iemand ruimt de tafel af, iemand anders vult de vaatwasser, ruimt de restjes op of vouwt het wasgoed op. Als iedereen helpt, is alles sneller en efficiënter gedaan.
  • Werk al dansend. Klusjestijd wordt speeltijd als je er een feestje van maakt! Zet wat muziek op, laat je danspassen los en feest met je team naar een rommelvrij huis.
  • Houdt het verzet aan? Hou vol! De nieuwe taakverdeling wordt snel een routine waar iedereen zich in kan vinden.

Het allerbelangrijkste: doe het samen!

  • Repareer dingen samen. Is de stofzuiger vol of moet een knoop weer aangenaaid worden? Vraag je kinderen om je te helpen. Het kan wat langer duren, maar zo leren ze verantwoordelijkheid nemen op een leuke manier!
  • Maak het avondeten samen. Niets brengt mensen samen zoals eten. Koken is dan ook de perfecte teambuilding! Vraag je kleine helpertjes gerust om de salade te mixen of ingrediënten te wegen.
  • Doe de afwas samen. De vuile vaat klaarzetten, de gootsteen laten vollopen met warm water en een druppel Dreft erin én de handdoeken verdelen! Zo draagt iedereen zijn steentje bij tijdens de afwas. Wist je trouwens dat je ook je handen kan wassen met Dreft? De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om je handen 20 seconden lang met zeep te wassen. Dat is een effectieve manier om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Dreft heeft hetzelfde effect als gewone handzeep en kan dus als alternatief dienen. Maar als je last hebt van droge huid of roodheid, kies dan liever voor aangepaste producten.

En jullie, hoe verdelen jullie thuis de taakjes?