Hoe vind je de beste babysitter?

Hoe vind je de beste babysitter?

0
Ontdek onze tips om de ideale babysitter te vinden, die zich na schooltijd of op sommige avonden over je kinderen kan ontfermen

Heb je af en toe opvang nodig voor de kinderen? Het komt wel vaker voor dat je een derde moet inschakelen om je kinderen na schooltijd of in het weekend op te vangen. Met ons advies vind je de ideale babysitter die een duurzame relatie mogelijk maakt!

Een gedetailleerde advertentie opstellen

Zoek je een kinderoppas die je soms, geregeld of vaak kunt bellen? Hoe dan ook moet je een accurate advertentie opstellen. Aarzel niet om duidelijk te maken wat je zoekt en je verwachtingen goed onder woorden te brengen: - hulp bij huiswerk, spelen of lezen met de kinderen, maaltijden bereiden, in bad brengen, bij activiteiten begeleiden, enz. - de dagen dat je iemand nodig hebt (weekdagen, weekend), - de frequentie (al dan niet in de schoolvakanties, maar ook op sommige avonden, bijvoorbeeld), - de plaats waar de kinderen moeten worden opgevangen, - de mogelijke routes die gepland moeten worden (tussen de school en je huis bijvoorbeeld) en of je babysitter over een auto moet beschikken. Plan ook een korte rondleiding in je huis en een kennismaking met je kinderen. Geef de voornamen en leeftijd van je kinderen, hun leerjaren en de activiteiten die ze graag doen. Tot slot kun je ook best aangeven welk tarief je bereid bent te betalen en de wijze van betaling. Er bestaan ook apps (al dan niet gratis) die je kunnen helpen de ideale kinderopvang te vinden en een veilig betaalsysteem voorstellen.

Zoek op diverse plaatsen tegelijk

Zodra je advertentie op punt staat, ga je over tot het zoeken naar kandidaten. Er bestaan diverse gespecialiseerde websites en agentschappen. Bepaal wat het best aan je behoeften voldoet: met een agentschap hoef je de eerste selectiegesprekken niet zelf te voeren en kun je dat aan het wervend personeel overlaten. Anderzijds zorgt een zelfgeplaatste advertentie voor minder administratieve rompslomp. Je zou je kunnen wenden tot gemeentediensten of de RVA. Denk ook aan platforms voor studenten. Tot slot kun je zoekertjes in de buurtwinkel ophangen of gewoon mond-tot-mondreclame bij andere ouders doen. Hoe meer media je bespeelt, des te meer kans je hebt om de juiste persoon te vinden!

Een ontmoeting met je kinderen organiseren

Na de zoekfase met advertenties is het tijd om kandidaten te selecteren en ontmoetingen met de kinderen te organiseren. Is er een betere manier om te achterhalen of het klikt dan een ‘live’ ontmoeting? Organiseer thuis een kennismaking met elke potentiële kandidaat: eerst met jezelf en dan met de kinderen. Zo kun je zien hoe de babysitter zich met hen gedraagt en weet je snel hoe de kinderen zich bij hem of haar voelen! Het is belangrijk om de mening van je kinderen te horen over de keuze van de persoon die voor hen zal zorgen. Probeer minstens 3 of 4 verschillende interviews te hebben, zodat je een keuze kunt maken op basis van zowel je eigen wensen als die van de kinderen.

En jij, wat zijn jouw tips voor het vinden van de ideale babysitter?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies