Kindermenu’s voor het nieuwe schooljaar


Gezin
18/05/2021
Verras je kinderen na hun eerste schooldag met een lekkere, voedzame maaltijd: laat je inspireren door onze ideeën voor kindermenu’s!

Een ideaal kindermenu

Alle ouders weten hoe moeilijk het soms is de kinderen ertoe aan te zetten alles te eten weten de pot schaft. Vooral als verdrietig zijn omdat de vakantie uit is of teleurgesteld dat ze niet meer met hun kameraadjes in dezelfde klas zitten. Kinderen laten snel hun lip hangen voor een bord met groenten, terwijl ze alleen maar pasta willen eten! Dan wordt het moeilijk om ze alle aanbevolen porties eiwitten, fruit en groenten te laten eten en ze elke avond een evenwichtige kindermaaltijd voor te schotelen!

Het ideale kindermenu is samengesteld uit groenten (liefst vers), koolhydraten, eiwitten in de vorm van vlees, vis of ei, een melkproduct en vers fruit. Als ze hun neus optrekken voor de groenten, roer die dan door de koolhydraten: geen haan die ernaar kraait.

Een degelijke maaltijd is essentieel voor je kinderen, want die hebben ze nodig om zich overdag goed te kunnen concentreren en ‘s nachts goed te slapen. Zorg dan ook voor een goed gevulde koelkast als voorbereiding op het nieuwe schooljaar.

Kindermenu 1 voor het nieuwe schooljaar

 

  • Voorgerecht: Slaatje van rode biet met feta
  • Hoofdgerecht: gegratineerde courgette, aardappel en gehakt (met geraspte Parmezaanse kaas voor het korstje)
  • Dessert: fruitslaatje (appel, peer, pruim, druif, banaan, framboos)
Tip: zowel voorgerechten als fruitslaatjes hebben bij kinderen veel meer succes als je ze in de vorm van spiesjes presenteert! En met het Oral-B gamma voor kinderen vinden ze het ook leuk om hun tandjes de poetsen.

 

Kindermenu 2 voor het nieuwe schooljaar

 

  • Voorgerecht: geraspte wortel (of in dunne plakjes gesneden voor een leuke schikking op een bordje en om het voor de kinderen mogelijk te maken ze met hun handjes op te eten!)
  • Hoofdgerecht: pasta met zalm en erwtjes (de zalm kun je eventueel vervangen door hesp)
  • Dessert: pizza van watermeloen. Snijd de watermeloen voor de lol in pizzaschijven, garneer met stukjes vers fruit en bestrooi met geraspte kokos bij wijze van Parmezaanse kaas. Gegarandeerd succes!
Tip: als je wilt dat je kind een groente eet waar het niet bepaald dol op is, kun je deze groente met pasta vermengen. Dat werkt meestal wel.

 

(Vegetarisch) kindermenu 3 voor het nieuwe schooljaar

 

  • Voorgerecht: gepocheerd ei op een linzenslaatje
  • Hoofdgerecht: hartige taart van spinazie en verse geitenkaas + groen slaatje
  • Dessert: peer met chocoladesaus
Tip: maak je hartige taarten en quiches aantrekkelijker met een mooie afwerking! Gebruik doormidden gesneden kerstomaatjes en blaadjes sla om een gezichtje te vormen. Laat je kind regelmatig helpen in de keuken en houd dit samen koken zo ludiek mogelijk. Zo zal je kleintje nog meer zin hebben om te eten wat er op zijn bordje ligt.

 

En jij, heb jij nog meer ideeën voor kindermenu’s bij dit nieuwe schooljaar?

Zin in meer? Profiteer van al onze aanbiedingen op de producten van jouw lievelingsmerken.