Nieuwe start: 6 goede terug-naar-school-ideeën


Gezin
4/10/2018
De beste wekelijkse routine voor het hele gezin om weer naar school te gaan.

Deze kleine aanpassingen in je huishouden zorgen ervoor dat iedereen met vol goede moed zijn beste beentje voor kan zetten wanneer school weer begint.

1. Maak een maaltijdplanner
Een beetje structuur geven aan elke dag zorgt ervoor dat iedereen zich georganiseerder gaat voelen. Maak een lijst van ieders favoriete, praktische gerechten - goedkopere maaltijden die niet te veel tijd innemen om klaar te maken op een doordeweekse avond - en maak van die lijst een planning voor twee weken. Bekijk onze voorstellen voor makkelijke gerechten.

2. Ruim de gang op
Voor het schooljaar begint, ga je eens door de jassen aan de kapstok in je hal en zorg je ervoor dat er alleen kleding hangt die je nodig hebt. Andere jassen kunnen opgeborgen of naar de dressing verhuisd worden. Maak een plekje voor de boekentassen, waar ze na het huiswerk kunnen wachten op een nieuwe schooldag.

3. Leuke lunches
Als je je kinderen een lunchpakket meegeeft, verras ze dan eens met een leuk alternatief in plaats van ze vijf dagen per week boterhammen mee te geven. Bekijk hier onze lunchpakket make-overs.

Denk er ook aan om wat goede snacks mee te geven om je kinderen een nutritionele boost te geven (of om ze alert te houden tot ze thuis weer kunnen bijtanken).
Hier zijn wat ideeën voor snelle super snacks.

4. Stressvrije schoolrit
De kinderen aan de schoolpoort afzetten en ophalen kan soms behoorlijk haasten zijn, maar als je iedereen tijdig het huis uit krijgt dan kan die autorit een waardevol, dagelijks moment zijn om met je kind te babbelen over hoe het op school gaat en wat de dingen zijn die jouw zoon of dochter bezig houden.
Lees deze Zin in Meer tips voor een vlotte schoolrit zodat iedereen er plezier aan heeft en tijdig op school (en werk) geraakt.

5. Huiswerk routine
Houd een checklist bij op de koelkast zo dat je je kinderen kunt herinneren wanneer huiswerk af moet zijn en ze hier bij kan helpen. Het is belangrijk om een rustige, opgeruimde plaats te creëren voor je kind waar ze hun huiswerk kunnen doen.  Handige tips om het huiswerk interessanter te maken vind je door deze link te volgen naar huiswerktijd.

6. Hou voldoende vrije tijd
Terug naar een voltijdse schoolweek gaan is vermoeiend voor kinderen van alle leeftijden. Houd de eerste paar weekends nadat ze weer zijn begonnen dus rustig en plan niet teveel activiteiten in, zo krijgen ze de kans om wat bij te rusten.