10 tips om geld te besparen


Thuis
12/05/2021
Zin om geld te besparen? Met deze 10 trucjes kun je de spullen die je al hebt transformeren of hergebruiken!

Heb je de indruk dat je alsmaar geld uitgeeft door steeds dezelfde dingen te kopen? Geld besparen neemt niet per se veel tijd in beslag en hoeft ook niet veel inspanning te kosten! Met deze 10 tips om je uitgaven voor alledaagse dingen te verminderen door je eigen spullen op een andere manier opnieuw te gebruiken of te transformeren, kun je zonder veel tijdverlies toch veel besparen op het budget!

Klaar? Ga dan nu van start met je besparingsplan!

In de keuken, in de kleerkast… overal geld besparen

  • Besparingen, tip 1: De klemmen waarmee je de USB-kabels gescheiden of opgerold houdt, die zien er wel heel sjiek uit... maar ze zijn ook duur! Weet je wat niet duur is? Lege rolletjes wc-papier of keukenrollen. Als je die rollen van zacht karton bijhoudt, kun je er alle USB-kabels in oprollen die anders achter de schrijftafel als een zootje spaghetti door elkaar liggen en onder het stof raken.
  • Besparingen, tip 2: Is er een fles van je favoriete afwasproduct leeg? Spoel die dan uit met witte azijn en daarna nog een paar keer zorgvuldig met water. Die fles kun je met water vullen en gebruiken voor het bevochtigen van je kamerplanten die er vanaf nu altijd mooi fris bij zullen staan.
  • Besparingen, tip 3: Heb je je kleren en die van de kinderen gesorteerd om de solden voor te bereiden? De gescheurde jeansbroeken die je niet kunt weggeven kun je wel recycleren! Van de jeansbroeken die aan de knieën kapot zijn kun je de pijpen afknippen en er shorts van maken voor de grote comeback van jeansshorts volgende zomer. Ook de knopen kun je van je versleten kleren afhalen en hergebruiken; ritssluitingen kunnen voor toekomstige kussenslopen dienen… Heb je een bloes in een mooie, maar helaas gescheurde stof? Waarom maak je er geen rokje voor je dochter van?
  • Besparingen, tip 4: Zitten er krassen op de poten van je houten meubels? Haal dan geen speciale was in huis, maar neem een droge walnoot en wrijf daarmee het hout in tot je totaal geen kleurverschil meer ziet.
  • Besparingen, tip 5: Zeurt je kind je de oren van de kop om in een ‘groot bed' te mogen slapen en sta je op het punt om het bed van de oudste door te spelen… maar heb je daarvoor een veiligheidsbarrière nodig, zodat je kleintje er niet uit valt? Geef er geen geld aan uit! Stop een rolkussen of als een worst opgerold tapijt langs de rand van het bed, tussen het hoeslaken en het bovenlaken.
  • Besparingen, tip 6: Heb je een grote sleutelbos? Etiketten hoef je niet te kopen: met een laagje nagellak op de kop van elke sleutel kun je ze makkelijk uit elkaar halen, als je voor elke sleutel een andere kleur gebruikt tenminste (nagellak is bovendien uitstekend geschikt om er een onuitwisbaar merkteken in te drukken).
  • Besparingen, tip 7: Plaatsgebrek in de hangkast? Ga niet direct een nieuwe kopen! Met het lipje van drankblikjes kun je kleerhangers aan elkaar bevestigen zonder extra uitgaven te doen. Rijg het metalen lipje met de ronde opening aan de haak van een hanger en haak een tweede hanger aan de opening van het lipje. Met deze tip kun je twee jasjes ophangen aan dezelfde hanger, terwijl ze maar één plaats innemen aan de hangstaaf in de kleerkast.
  • Besparingen, tip 8: Een boekenrek voor je kookboeken, dat ziet er wel netjes uit, maar... die zijn ook wel aan de dure kant! Met een kleerhanger voor broeken of rokken (zo eentje die als een knijper functioneert), kun je je recepten aan een kast in de keuken ophangen, op ooghoogte, en blijft de pagina die je wil hebben altijd goed open en leesbaar.
  • Besparingen, tip 9: Houd de plastic flessen van ketchup en andere sauzen bij: goed uitgewassen en gespoeld kunnen ze je vinaigrettes en pannenkoekendeeg 48 uur lang goed houden! En ze zijn super handig voor het uitgieten van vloeibare etenswaren zonder te morsen of te lekken.
  • Besparingen, tip 10: Vind je in de supermarkt of op vakantie grote plastic melk- of waterflessen van 2 liter met een handvat, of grote bussen wasmiddel die ook een handvat hebben? Daar kun je vanaf het handvat een zijkant wegsnijden en ook de ronde of ovalen bodem. Nu heb je een klein, gratis vuilblik om afval mee op te scheppen en in de winter je binnentuin proper te houden!

En jij, heb jij nog tips om dagelijkse voorwerpen een nieuwe bestemming te geven?