5 tips om geld te besparen in de keuken

5 tips om geld te besparen in de keuken

Ga slim om met boodschappen en gezonde maaltijden, zo blijven er straks extra centjes over voor leuke vakantieplannen!


Nu de zomervakantie eraan komt, en we allerlei vakantieplannen in het vooruitzicht hebben, komt een beetje extra geld goed van pas. We hebben met de feestdagen veel te veel uitgegeven aan allerlei feestelijke hapjes maar nu is het tijd om gezond en goed te eten, zonder in te binden op smaak!

1. Plan je maaltijden
Een van de meest eenvoudige manieren om geld te besparen, is je maaltijden op voorhand te plannen, waardoor je geen dure, impulsieve ingrediënten aankoopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Door een wekelijkse maaltijdplanner op te stellen zie je welke recepten je gaat maken en welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt. Niet enkel helpt een maaltijdplanner met je budget, het helpt je ook telkens iets anders op tafel te zetten. Nu kan je allerlei overheerlijke gerechten inplannen en er zeker van zijn dat je ze op tafel kunt zetten omdat je alle ingrediënten in huis hebt!

2. Maak een boodschappenlijstje
We hebben het allemaal wel eens gedaan. We zijn naar de supermarkt geweest, hebben alles gekocht dat we dachten nodig te hebben voor een waaier aan smakelijke maaltijden en… de helft hebben we weg moeten gooien omdat het niet bruikbaar meer was, de vervaldatum was verlopen of de inspiratie gewoonweg is uitgebleven. Dit vermijd je het makkelijkste door een boodschappenlijstje te maken. Je maaltijdplanner is handig: door je wekelijkse boodschappenlijstje hierop af te stemmen heb je een plan in plaats van op zoek te moeten gaan naar inspiratie terwijl je door de supermarkt loopt.
Een gouden regel om je enkel bij je lijstje te houden is nooit gaan winkelen als je honger hebt! Dan pak je al snel een iets lekkers mee waardoor je meer uitgeeft én je taille teniet doet… Deze ingrediënten zijn altijd handig om in je koelkast te hebben.   

3. Gebruik de diepvries
Je zal versteld staan hoeveel gemakkelijker het wordt om een goede maaltijd op tafel te toveren met een diepvries. Maak gewoon een beetje meer klaar als je kookt en stop de rest in de diepvries voor een volgende keer. Maak bijvoorbeeld wat extra van lasagna, kippenbouillon, viskroketjes of kip met currysaus.  Door de inhoud en het aantal porties op de diepvrieszakjes te schrijven kan je heel snel een voorraad aan lekkere en makkelijke maaltijden aanleggen. Ideaal voor die momenten wanneer er 'niets in huis is' of je onverwachts gasten over de vloer krijgt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Eet met de seizoenen
Een deel van de kost van groente en fruit is omdat ze buiten het seizoen in serres worden verbouwd of in verre landen. Als je je best doet om lokale en seizoensproducten te kopen vallen een heel aantal kosten weg, waardoor het boodschappen doen ook minder zwaar op je portemonnee weegt.

5. Sla droge producten in
In de strijd om te besparen is je proviandkast je geheime wapen. Pasta, rijst, tomaten en bonen in blik, bouillonblokjes en meer blijven allemaal lange tijd goed. Dus als er echt niets in de koelkast is kan je nog steeds een gezonde maaltijd voor het hele gezin maken zonder dat je op afhaalmaaltijden aangewezen bent.  

Met enkele van deze slimme tips kan je er zeker van zijn dat je huishoudelijke budget zo ver mogelijk meegaat, waardoor er extra centjes vrijkomen voor vakantieplannen!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interessante weetjes

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador