Besparen in de zomer is makkelijk.

Besparen in de zomer is makkelijk.

Tijdens de zomer ben jij meer thuis. Dus moet er meer gekookt, schoongemaakt en gewassen worden.


Op het eerste gezicht lijkt dat meer te kosten. Maar als je slim bent, biedt de zomer veel oplossingen. Gebruik de warmte om elektriciteit te besparen!

Besparingstips:

  1. In tegenstelling tot de winter hoeft je was in de zomer niet in de droger. Hang je wasgoed op aan de waslijn en laat hem drogen door de wind. Als je een balkon of tuin hebt, is dit ideaal. Gebruik anders een droogrek en zet dat vlakbij een raam. Zo bespaar je niet alleen op elektriciteit, maar gaat je kleding ook langer mee.
  2. Droog je haar op dezelfde manier als je kleding. Tijdens de zomermaanden heb je je haardroger niet nodig. Laat het droogblazen door de wind op het strand of in je tuin. Met een nat hoofd voel je je trouwens veel beter in de zomerse hitte!
  3. Beperk airconditioning. Open liever ’s nachts en ’s morgens de ramen. Zo ventileer en verfris jij je huis. Laat de rolluiken en de gordijnen naar beneden om de koelte binnen te houden of laat het zonnescherm naar beneden staan. Ook als jullie niet thuis zijn.
  4. Als het zo warm is dat je de airconditioning moet opzetten, zorg er dan voor dat de filters goed onderhouden zijn en vervang ze regelmatig. Vuile filters tasten de werking aan en vragen meer vermogen (en kosten) om de gewenste koelte te produceren.
  5. Kies voor frisse gerechten zoals salades en fruit. Zo warmt je huis niet op door de warmte uit de keuken. Heb je een tuin? Dan is een paar keer per week buiten barbecueën een prachtig alternatief. Gegrild vlees en gegrilde groenten zijn uiterst gezond. Zo hoef je de keuken niet vuil te maken en bespaar je elektriciteit.
  6. Een koude douche verstevigt je huid en verbetert je bloedsomloop. In de zomer hoef je niet altijd heel warm water te gebruiken.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow