Besparen in het huishouden

Besparen in het huishouden

Een huishouden runnen kost niet alleen erg veel tijd en moeite maar ook handenvol geld. Toch kun je aan de hand van deze tips heel wat euro’s besparen om er vervolgens leuke dingen mee te doen.


Snelkookpan

Haal een snelkookpan in huis. Deze eenmalige investering is zijn geld echt waard. Je bespaart flink wat energie. Vitaminen en smaak blijven ook veel beter bewaard.

Fornuis

Kies een kookpan afhankelijk van de hoeveelheid voedsel. Neem telkens ook een pot (met dikke bodem!) die de volledige gaspit bedekt zodat er geen warmte ontsnapt. Gebruik altijd een deksel om de warmte in de kookpot te houden.

Wokken

Eenpansgerechten leveren niet enkel minder vaat, maar vereisen ook minder energie!

Ontkalken

Elk toestel in huis dat op basis van kraanwater werkt krijgt te maken met kalk. Het is daarom verstandig om op tijd en stond toestellen zoals een koffiezetapparaat, vaatwasser, strijkijzer en wasmachine te ontkalken. Het rendement blijft hierdoor optimaal en de levensduur wordt verlengd.

Vaat

Je kunt heel wat water en tijd besparen door vaat op te sparen. Gebruik bovendien een geconcentreerd afwasmiddel en gebruik de vaatwasser enkel als ie helemaal gevuld is.

Invriezen

Seizoensgroenten zijn supergoedkoop. Haal wat extra in huis, bereid ze, laat ze goed afkoelen en stop ze daarna in de vriezer. Laat diepgevroren producten vervolgens in de koelkast ontdooien om heel wat energie te besparen.

Wasmachine

Kies een kort programma of gebruik de eco-knop van de wasmachine voor was die niet erg vervuild is. Probeer ook de temperatuur zo laag mogelijk te houden. Er is nauwelijks verschil in kwaliteit tussen kleding die op 30° of 40° gewassen is.

Droogrekje

Plaats je droogrekje zoveel mogelijk buiten. Je was ruikt zoveel frisser dan was uit de droogkast en je kunt heel wat energiekosten besparen. Gebruik je toch de droogtrommel? Maak dan telkens de pluizenfilter schoon.

Nachttarief

Heb je een dubbele elektriciteitsmeter? Maak dan volop gebruik van het goedkopere nachttarief. Plan de wasmachine en vaatwasser na 22u.

Regenwater

In een nieuwbouwwoning is een regenwaterput verplicht maar oudere gebouwen kunnen zonder grote investering perfect water recupereren via een regenwaterton aan een bijbouw of tuinhuis. Gebruik het gratis regenwater voor de planten, om de wagen te wassen om het terras of de stoep te schrobben…
Meer tips om water te besparen vind je hier.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Met die tips houd ik al een tijdje rekening & ze nemen inderdaad een hap weg uit de energiefactuur. Soms staan we er té weinig bij stil dat mààr een knopje aanzetten al energie verbruikt.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Budgetbeheer loont!

Budgetbeheer loont!

Budgetbeheer loont!

Sparen, extraatjes kopen, het einde van de maand halen zonder met je rekening in het rood te gaan... het lijkt soms onoverkomelijk, maar met deze tips word je zo een topbankier!

Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Iedereen kan wel naar de snoepwinkel of bakker gaan voor zoetigheden voor familie en lovers met Valentijn. Maar als je een chocoladeliefhebber bent d...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Krap bij kas

Krap bij kas

Krap bij kas

Het leven is duur: een cliché, maar wel waar. Soms lijkt het wel of het geld je portemonnee uitvliegt. Toch kan je best leuke dingen blijven doen. Hier zijn een paar handige tips, die je kunnen helpen om veel geld te besparen.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow