Besparen in het huishouden

Besparen in het huishouden

Een huishouden runnen kost niet alleen erg veel tijd en moeite maar ook handenvol geld. Toch kun je aan de hand van deze tips heel wat euro’s besparen om er vervolgens leuke dingen mee te doen.


Snelkookpan

Haal een snelkookpan in huis. Deze eenmalige investering is zijn geld echt waard. Je bespaart flink wat energie. Vitaminen en smaak blijven ook veel beter bewaard.

Fornuis

Kies een kookpan afhankelijk van de hoeveelheid voedsel. Neem telkens ook een pot (met dikke bodem!) die de volledige gaspit bedekt zodat er geen warmte ontsnapt. Gebruik altijd een deksel om de warmte in de kookpot te houden.

Wokken

Eenpansgerechten leveren niet enkel minder vaat, maar vereisen ook minder energie!

Ontkalken

Elk toestel in huis dat op basis van kraanwater werkt krijgt te maken met kalk. Het is daarom verstandig om op tijd en stond toestellen zoals een koffiezetapparaat, vaatwasser, strijkijzer en wasmachine te ontkalken. Het rendement blijft hierdoor optimaal en de levensduur wordt verlengd.

Vaat

Je kunt heel wat water en tijd besparen door vaat op te sparen. Gebruik bovendien een geconcentreerd afwasmiddel en gebruik de vaatwasser enkel als ie helemaal gevuld is.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Invriezen

Seizoensgroenten zijn supergoedkoop. Haal wat extra in huis, bereid ze, laat ze goed afkoelen en stop ze daarna in de vriezer. Laat diepgevroren producten vervolgens in de koelkast ontdooien om heel wat energie te besparen.

Wasmachine

Kies een kort programma of gebruik de eco-knop van de wasmachine voor was die niet erg vervuild is. Probeer ook de temperatuur zo laag mogelijk te houden. Er is nauwelijks verschil in kwaliteit tussen kleding die op 30° of 40° gewassen is.

Droogrekje

Plaats je droogrekje zoveel mogelijk buiten. Je was ruikt zoveel frisser dan was uit de droogkast en je kunt heel wat energiekosten besparen. Gebruik je toch de droogtrommel? Maak dan telkens de pluizenfilter schoon.

Nachttarief

Heb je een dubbele elektriciteitsmeter? Maak dan volop gebruik van het goedkopere nachttarief. Plan de wasmachine en vaatwasser na 22u.

Regenwater

In een nieuwbouwwoning is een regenwaterput verplicht maar oudere gebouwen kunnen zonder grote investering perfect water recupereren via een regenwaterton aan een bijbouw of tuinhuis. Gebruik het gratis regenwater voor de planten, om de wagen te wassen om het terras of de stoep te schrobben…
Meer tips om water te besparen vind je hier.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Met die tips houd ik al een tijdje rekening & ze nemen inderdaad een hap weg uit de energiefactuur. Soms staan we er té weinig bij stil dat mààr een knopje aanzetten al energie verbruikt.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Reiniger

Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger

Mr. Proper

€0,30

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild