Budgetbeheer loont!

Budgetbeheer loont!

Sparen, extraatjes kopen, het einde van de maand halen zonder met je rekening in het rood te gaan... het lijkt soms onoverkomelijk, maar met deze tips word je zo een topbankier!


Budgetbeheer: je inkomsten en je uitgaven
Om je budget in de hand te houden, is het absoluut noodzakelijk dat je aan budgetbeheer gaat doen. Met andere woorden: stem je uitgaven af op je inkomsten.

  • Aan de hand van je bankafschriften, maak je een inventaris van al je vaste kosten die lopen over een heel jaar: leningen en kredieten, water, elektriciteit, verwarming, telefoon, tv, internet, verzekeringen, onderhoud van je wagen, schoolrekeningen, oppas en eventuele andere.
  • Die tel je allemaal op en je deelt dat getal door 12: nu weet je wat je maandelijks uitgeeft aan vaste kosten

Vergelijk dit met je maandelijkse inkomsten: wat overblijft kun je uitgeven aan eten, kleren, uitstapjes, speelgoed, muziek, enzovoort.

Budgetbeheer is dagelijkse kost
Je beheert je weekbudget door regelmatig een stand van zaken bij te houden. Controleer wekelijks of per twee à drie dagen hoeveel je van dat budget al opgesoupeerd hebt. Dat kun je doen door je bankafschriften op te vragen, je uitgaven dagelijks te noteren in een schriftje, of via je een digitaal kasboek op je computer. Via www.bankingtools.com kun je gratis zo’n kasboek downloaden

budgetbeheer, inkomsten, bankafschriften Goed budgetbeheer: omgaan met kaarten en cash
Kaarten zijn superhandig, je hoeft je nooit druk te maken of je wel voldoende geld bij je hebt. Het nadeel is dat je makkelijker het overzicht verliest. Als alternatief kun je wekelijks een cash bedrag in je portefeuille steken dat enkel dient om bijvoorbeeld eten aan te kopen. En dan kan het gebeuren dat je dat kratje wijn deze week beter laat staan...of dat je net over hebt voor extra gebak op zondag!

Goed budgetbeheer is ook sparen
Pas als je aan budgetbeheer doet, je inkomsten en uitgaven in kaart brengt en je bankafschriften controleert, weet je hoeveel je precies kunt sparen. Tip: sparen voor een doel maakt het makkelijker al eens offers te brengen. Dat mooie paar schoenen is heel verleidelijk, maar die citytrip nog meer, dus bye bye schoenen en here I come, New York!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

lisl

lisl

gemeld

wat ons heel goed geholpen heeft en nog steeds helpt is het huishoudboekje. Dat is terug helemaal in geworden. Na veel zoeken hebben wij er eentje gevonden die geen toestemming vraagt om je rekening te beheren (sommige doen dit) wij gebruiken het huishoudboekje computer gestuurd van Radio 2. Het werkt op exel en is geweldig. Zeker een aanrader.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Besparen in het huishouden

Besparen in het huishouden

Besparen in het huishouden

Een huishouden runnen kost niet alleen erg veel tijd en moeite maar ook handenvol geld. Toch kun je aan de hand van deze tips heel wat euro’s besparen om er vervolgens leuke dingen mee te doen.

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow