Budgettips voor gezinnen met kinderen

Budgettips voor gezinnen met kinderen

Kinderen kosten nou eenmaal geld. En elk kind zorgt voor basiskosten zoals voeding, gezondheid, kleding, speelgoed, opvoeding… Hoe kunnen we de kosten drukken en bijsturen zodat onze portemonnee niet wordt geplunderd?


Zin in meer geeft je enkele gouden tips om te besparen. Hoe groot of klein jouw gezin ook is.

Babyfase

  1. Op voeding kun je veel besparen! Borstvoeding of melkpoeder zijn de goedkoopste oplossingen. Zorg er ook voor dat je verpakkingen koopt die zo groot mogelijk zijn. Dat is veel goedkoper.
  2. Kinderopvang is een serieuze kostenpost. Heb je geprobeerd om een oppasmoeder te delen met een vriendin of een buurvrouw? Informeer ook eens bij je werkgever of er een regeling is voor de kinderopvangkosten.
  3. Kijk of je grote aankopen, zoals het autozitje en het wiegje, van vrienden of familie kunt overnemen. Hetzelfde geldt voor kinderwagens, boxen en speelmatten.
  4. Kleding is noodzakelijk, maar snel te klein. Waarschijnlijk krijg je veel kleertjes cadeau. Maar je kunt ook zoeken op internet, via tweedehands websites bijvoorbeeld.
  5. Gooi geen kleren weg met een vlek erop. Dash kan die verwijderen. Je kleding ziet er weer als nieuw uit. Probeer eens Dash 3in1 PODS, dat 3 verschillende vloeistoffen in dezelfde capsule bevat: het reinigt, verwijdert vlekken en verlicht. Zo hoef je geen andere producten te gebruiken! Steeds buiten het bereik van kinderen houden.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Als ze al wat groter zijn

  1. Heb je ooit al eens opgeteld wat al dat speelgoed kost dat in huis rondslingert? Hetzelfde geldt voor boeken, schoolspullen en speelgoed. Dat  belandt uiteindelijk onverbiddelijk in dozen. Tip: leen boeken uit de bibliotheek en start een uitwisselprogramma tussen vriendinnen of buren.
  2. Niets zo gezond en goedkoop als thuis eten. Jij bespaart veel geld als je je picknick meeneemt naar de zoo of het attractiepark. Maak aan de hand van enkele recepten lekkere broodjes klaar.
  3. Laat de kinderen zo veel mogelijk thuis wanneer je boodschappen doet. Kinderen willen alles hebben wat ze zien. Het is ongelooflijk hoe snel het boodschappenwagentje gevuld raakt als ze met je meegaan…
  4. Vaak kun je besparen én je kinderen vermaken door samen te knutselen. Jullie kunnen zoveel dingen zelf doen of maken! Je hebt alleen je fantasie nodig. In plaats van een taart te kopen, bak je ‘m zelf! Ontwerp je eigen uitnodigingen, maak zelf jam en doe in leuke potjes, maak zelf haarspeldjes en armbanden voor je dochters.
  5. Zoek altijd de beste aanbiedingen: koop tijdens de uitverkoop, hou kortingen en acties in de gaten. Ze besparen je echt veel geld!

Vond je dit artikel leuk? Wij hopen van wel! Stuur ons jouw feedback of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador