Budgettips voor in de keuken

Budgettips voor in de keuken

In de keuken kunnen we ook flink besparen. Het is geen kwestie van snoeien in de uitgaven, ons basisproducten te ontzeggen of de voeding te beperken. Het komt erop neer het beste te zoeken, goed te plannen en verstandig boodschappen te doen.


We hebben allemaal wel eens eten weggegooid. Om dit te vermijden maak je best een weekmenu. Dan hoef je er niet meer aan te denken. Zin in m eer geeft je enkele ideeën die je helpen te besparen op je boodschappen. Van het plannen van menu’s tot het efficiënt gebruiken van de huishoudelijke apparaten.

Maak een weekmenu

Het eerste wat je moet doen is inventariseren met hoeveel personen jullie ‘s morgens en ’s avonds zullen eten gedurende de zeven dagen van de week. Het maakt niet uit of er op een dag iets onverwachts tussen komt en dat jullie ’s avonds buiten de deur eten. Dat kun je oplossen door het eten van die dag in te vriezen en het te bewaren voor een noodgeval.

Zaterdag is de ideale dag om je weekmenu samen te stellen. Maak een boodschappenlijstje en kijk naar aanbiedingen of kortingen in de supermarkt. Op die manier ontbreekt er geen enkel ingrediënt.

Als je zin hebt om eens iets nieuws te proberen, kunnen onze recepten je misschien inspireren. Zorg ervoor dat je alles kunt gebruiken van wat je klaarmaakt.
Staat er de ene dag gekookte kip op het menu en heb je nog een beetje over? Maak de volgende dag dan soep met die restjes.

Met een weekplanning bespaar je tijd. Het helpt je om optimaal boodschappen te doen en je voorkomt bovendien dat er ingrediënten ontbreken als je aan het koken bent.

De voorraad aanvullen
Kijk eerst wat je in de koelkast en in de keukenkasten hebt staan. Dan weet je wat je nodig hebt voor je weekmenu. Let ook op de houdbaarheidsdata van je voorraad.

Neem je tijd om te winkelen
Je hoeft geen vergelijkende studie te maken van alle aanbiedingen van alle supermarkten. Het is voldoende om twee of drie supermarkten te selecteren en hun folders en acties te vergelijken.
Maak voor jezelf uit wat belangrijk is: kies je voor het goedkoopste product? Dan weet je dat het niet altijd werkt zoals jij zou willen en dat het niet zolang meegaat als andere. Dat heb je bijvoorbeeld niet met Dreft Original Afwasmiddel. Je herinnert je nooit wanneer je de laatste keer een fles kocht. Want met zijn geconcentreerde formule verwijdert hij sneller het aangekoekte vet.

Per gewicht kopen
Let op met reclameaanbiedingen van voorverpakte worsten, "aanbieding 50 gr ham voor 2 euro". Want de aanbieding is niet zo interessant als jij denkt. Als je echt wilt besparen, neem dan geen voorverpakte producten en ga naar de slagerij, de vers- of visafdeling. Daar koop je precies wat je nodig hebt tegen een betere prijs.

Deze richtlijnen helpen je beter te plannen, maar je zal het ook merken in je portemonnee. Ga ervoor!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow