Duurzaam koken doe je met Dreft / De groene keuken

Duurzaam koken doe je met Dreft

Geld groeit niet aan bomen, maar je kan wel groener met je geld en je keuken omspringen. Met deze tips zorg jij voor een duurzame keuken in huis.


Duurzaam koken doe je met Dreft / De groene keuken

Met enkele heel kleine aanpassingen in jouw keuken zorg jij voor een duurzaam huishouden. Beter voor je portemonnee, beter voor de natuur. Groen doen we gewoon thuis!

Wie kan rekenen, rekent op Dreft.

Geld groeit dan wel niet aan bomen, maar waar voor je geld wel. Dingen hergebruiken die je anders weg zou gooien is niet alleen een slimme manier om wat geld te besparen, maar ook veel beter voor de natuur. Zelfgekweekte producten gaan twee keer langer mee en zijn altijd beschikbaar. Zin in meer vertelt je precies hoe je duurzamer met de producten die je koopt om kan gaan.

Aardappelcompost

Wortelpuntjes, aardappelschillen, peultjes … het kan allemaal goed gebruikt worden. In plaats je groenteafval weg te gooien geef je ze een nieuw leven als compost. Groenteafval is een fantastische compost voor je tuinplanten, waardoor je geen dure tuinproducten bij hoeft te kopen én je voor een groenere aanpak gaat. 

Zelf kruiden kweken

Je kan meer dan een snufje besparen als je potjes kruiden koopt in plaats van de pakjes. Eenmaal je de kruiden hebt gebruikt zorg je er gewoon voor dat het potje met de steeltjes voldoende zonlicht en water krijgt en de kruiden groeien vanzelf terug. Zo kan je ze van je boodschappenlijstje schrappen.

Gebruikte theebladeren

Je kan van alles doen met gebruikte theezakjes. Ze zijn geweldig voor vermoeide ogen, brengen verzachting aan verbrande huid en kunnen zelfs je vlees malser maken. Lenteplantjes die uitkomen hebben veel baat bij gebruikte theezakjes en -bladeren.  Voeg ze gewoon toe aan je composthoop of strooi de thee rond je rozenstokken. De thee verhoogt de kwaliteit van de aarde waardoor je gezondere, blijere planten krijgt. Met een beetje slim plannen na ieder kopje thee kan je besparen op compost doorheen het jaar.

Je kan ook besparen in de keuken door Dreft te gebruiken voor de vaat. Dreft gaat tot 50% langer mee dan concurrerende merken, waardoor je op termijn geld uitspaart.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...