Hand op de rem, hand op de knip

Hand op de rem, hand op de knip

Wie zuinig met de auto wil rijden, kan veel meer doen dan snelheid minderen en trager optrekken. Door op kleine dingen te letten, bespaar je op het eind van de rit heel wat geld!


* Regelmatig gebruik van de cruise control kan een besparing van 5 tot 10% opleveren.

* Zorg voor een goede bandenspanning. Hiermee kan je tot 3% besparen.

* Rijden met een lege koffer bespaart geld. Een zwaar geladen auto verbruikt meer benzine, omdat het voertuig meer energie nodig heeft om zich te verplaatsen.

* Achterruitverwarming kost 3% tot 5% extra brandstof.

* Airconditioning kan het verbruik van benzine doen stijgen tot 20%. Door je airco zoveel mogelijk uit te schakelen kan je dus heel wat geld besparen.

* Open ramen verstoren de luchtstroom en kunnen het brandstofverbruik met 5% verhogen.

* Rij niet onnodig rond met bagagedragers of fietsrekken. Die kunnen het brandstofverbruik immers doen stijgen met 10%.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

* Let bij de aanschaf van een nieuwe auto op het gewicht, want dat bepaalt ook voor een deel het brandstofverbruik.

* Als je auto veel buiten staat, doe je er goed aan hem te beschermen met een afdekhoes. Zo voorkom je dat je auto sneller gaat roesten en dat de lak verweert.

* Geld besparen doe je ook door je auto tijdig bij de garage binnen te brengen voor een check-up. Een goed onderhouden auto gaat langer mee.

* Een warme motor verbruikt minder dan een koude. Parkeer je auto dus meteen in de rijrichting zodat je bij je vertrek zo weinig mogelijk manoeuvres moet doen met een koude motor.

* Moet je in korte tijd meer dan eens dezelfde kant op? Maak dan een planning zodat je die ritten kunt combineren. Je doet minder kilometers én rijdt minder vaak met een koude motor. Een dubbele geldbesparing dus.

* Sta je in een file, vermijd dan dat je voortdurend moet remmen en weer optrekken. Probeer zoveel mogelijk langzaam te blijven rijden. Dit lukt het best op de rechter rijstrook.

* Start je motor pas nadat je je gordel hebt vastgeklikt, je zonnebril hebt opgezet, je radio hebt aangezet.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...