Hoe bespaar je energie bij het wassen

Hoe bespaar je energie bij het wassen?

Zelfs al doe je zo je best om te besparen, wanneer de energierekening in de bus valt, is het toch altijd even schrikken. Met deze wastips kun je je verbruik omlaag krijgen. Het kost geen moeite, alleen wat aandacht!


 • Gebruik de spaartoetsen van je wasmachine zoveel mogelijk, maar bedenk wel: je bent altijd voordeliger af met één volle dan met twee halfvolle machines.
 • Wassen op hoge temperatuur (60° - 90°C) vraagt meer energie: doe dit alleen als het echt nodig is (bij sterk vervuilde was zoals beddengoed van een ziek kind raden we aan om op 60 of 90 graden te wassen).
 • Erg vuile was kun je van tevoren in de week zetten. Dan kun je achteraf minder warm wassen.
 • Let op het energielabel wanneer je een nieuwe wasmachine koopt. Toestellen met een A-label zijn het zuinigst.
 • Koop een wasmachine met een hoog toerental. De was mag dan minder lang in de droger.
 • Vermijd een voorwas.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kies compacte wasmiddelen, of tabletten in plaats van producten in grote verpakkingen. Over het algemeen geven ze hetzelfde aantal wasbeurten en het ligt voor de hand dat producten in kleinere verpakkingen minder verpakkingsmateriaal en minder grondstoffen vergen terwijl het wasresultaat minstens even goed of beter is.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Was altijd in de weekend of na 21u. Altijd op 30°c toch het gekleurde. De witte en katoen 1x per mnd koken. Want heb niet veel wit of katoen om te wassen.

 • melden
sandra45

sandra45

gemeld

Ik was altijd in het weekend, veel goedkoper

 • melden

Wassen in weekend of na 22 u , is besparing.

 • melden
mttina

mttina

gemeld

wij wassen altijd in het weekend of s'avonds na 10 uur , vooral zorgen voor een volle was en geen halve wasjes doen , dat helpt wel .Bij mijn laatste aankoop van wasmachine werd me wel duidelijk gezegd af en toe wel te wassen op 90 gr ,vooral om je machine proper te houden.

 • melden
Katie17

Katie17

gemeld

het wasgoed van tegenwoordig mag inderdaad op 30° of 60° gewassen worden en sorteren helpt ook heel veel en wij wachten ook altijd tot we een machine vol hebben van een bepaalde soort. Wassen op 90° graden is echt een uitzondering!

 • melden
Tientallen tips voor een schonere was!

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador